ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σπάνιο είδος ρινόκερου γεννήθηκε σε ζωολογικό πάρκο: Δείτε τη στιγμή της γέννας (βίντεο)

Η υπεύθυνη της ομάδας ρινόκερων χαρακτήρισε την εμπειρία της παρακολούθησης της γέννησης «το πιο απίστευτο προνόμιο»

Σπάνιο είδος ρινόκερου γεννήθηκε σε ζωολογικό πάρκο: Δείτε τη στιγμή της γέννας (βίντεο)

Η Zuri, ένας ανατολικός μαύρος ρινόκερος που ζει στον ζωολογικό κήπο του Chester, στο Λίβερπούλ, γέννησε ένα θηλυκό, σηματοδοτώντας μια σημαντική επιτυχία στις προσπάθειες να αποτραπεί η εξαφάνιση αυτού του απειλούμενου είδους από τον πλανήτη μας.

Ο ζωολογικός κήπος επισήμανε τη σπανιότητα της γέννησης υπό το φως της ημέρας για αυτό το είδος, γεγονός που επέτρεψε τυχαία στους αφοσιωμένους φύλακες να καταγράψουν τις πολύτιμες στιγμές με κάμερα. Η Emma Evison, υπεύθυνη της ομάδας ρινόκερων του ζωολογικού κήπου, εξέφρασε τη συγκίνησή της, χαρακτηρίζοντας την εμπειρία της παρακολούθησης της γέννησης «το πιο απίστευτο προνόμιο».

@skynews

#Chester #Zoo celebrates the birth of a critically #endangered black rhino. Staff at Chester Zoo described the young calf as “full of energy” and “inseparable” with her mother. 🔗Tap the link in the bio for more on the story

♬ original sound – Sky News

Ο ανατολικός μαύρος ρινόκερος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση, με τον αριθμό τους να μειώνεται κάτω από 600, διάσπαρτα στη Κένυα, τη Τανζανία και τη Ρουάντα. Μια ζοφερή στατιστική σκιάζει αυτά τα μεγαλόπρεπα πλάσματα: περίπου το 95% των ρινόκερων της Αφρικής έχουν αποδεκατιστεί λόγω του παράνομου εμπορίου του κέρατος του ρινόκερου, μια ζοφερή συνέπεια της λαθροθηρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρόλα αυτά, υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας. Νωρίτερα μέσα στο έτος, νέα στοιχεία έδειξαν μια μικρή αύξηση των πληθυσμών των ρινόκερων σε όλη την Αφρική, την πρώτη μετά από μια δεκαετία. Αυτή η άνοδος, αν και μέτρια, σηματοδοτεί ένα πιθανό σημείο καμπής στον αγώνα κατά της εξαφάνισης αυτών των ζώων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.