ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σχεδόν σαν άνθρωποι: Τέσσερα ζώα που πενθούν για την απώλεια των αγαπημένων τους

Κάνουν αντίστοιχες κηδείες αλλά και μνημόσυνα

Σχεδόν σαν άνθρωποι: Τέσσερα ζώα που πενθούν για την απώλεια των αγαπημένων τους

Γνωρίζατε ότι οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι που πενθούν για την απώλεια των αγαπημένων τους; Υπάρχουν κάποια ζώα που όχι μόνο πενθούν αλλά κάνουν αντίστοιχες κηδείες αλλά και μνημόσυνα.

Ελέφαντες

Οι ελέφαντες αν χάσουν κάποιον αγαπημένο κλαίνε, κάνουν ταφές των σωρών των νεκρών και επισκέπτονται ξανά και ξανά τους τάφους. Αυτό που έκανε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση στους ερευνητές είναι ότι έχουν αυτή τη συμπεριφορά ακόμα και ελέφαντες που δεν ανήκουν στην οικογένειά τους και που απλά ήταν συνοδοιπόροι τους στα μεγάλα τους ταξίδια.

Πίθηκοι

Διάφορα είδη πιθήκων φροντίζουν τους αγαπημένους τους αφού πεθάνουν, φυλάσσοντας για μέρες τη σωρό τους. Μερικές φορές, αν το παιδί τους πεθάνει το κουβαλούν για εβδομάδες, κλαίγοντας γοερά για την απώλειά τους. Όταν κάποιος πεθάνει, οι πίθηκοι συγκεντρώνονται σε ένα σημείο, αγκαλιάζονται και κλαίνε, ενώ κάποιοι πενθούν τόσο πολύ, που δεν τρώνε για ημέρες.

Δελφίνια

Ένα από τα πιο έξυπνα πλάσματα στον πλανήτη δεν θα μπορούσε να μην έχει και υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Σε πολλές περιπτώσεις, έχουν εντοπιστεί να φυλάνε τα σώματα των νεκρών αγαπημένων τους. Οι ερευνητές πιστεύουν πως τα δελφίνια πενθούν γιατί συνήθως ζουν μαζί με συγγενείς τους σε όλη τους τη ζωή και αν κάποιος χαθεί, χάνεται ένα κομμάτι από αυτή.

Καμηλοπαρδάλεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν μια καμηλοπάρδαλη πεθαίνει, πολλές μαζεύονται γύρω και συμπονούν τυλίγοντας τους λαιμούς τους μεταξύ τους. Όπως και οι άνθρωποι, οι καμηλοπαρδάλεις φαίνεται να βρίσκουν παρηγοριά στη σύνδεση μεταξύ τους μέσω των κοινών συναισθημάτων τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.