ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ταϊβάν: Δύτης ανακάλυψαν το… «Ψάρι της Αποκάλυψης» (βίντεο)

Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι σχετίζεται με τις προβλέψεις σεισμών και το θεωρούν δυσοίωνο σημάδι

Ταϊβάν: Δύτης ανακάλυψαν το… «Ψάρι της Αποκάλυψης» (βίντεο)

Δύτες εντόπισαν ανοιχτά της Ταϊβάν, ένα τεράστιο ψάρι το οποίο ονομάζεται και «Ψάρι της Αποκάλυψης» καθώς οι ντόπιοι πιστεύουν ότι σχετίζεται με τις προβλέψεις σεισμών και το θεωρούν δυσοίωνο σημάδι, σύμφωνα και με την ιαπωνική μυθολογία.

Το μέγεθος και το σχήμα του μοιάζει με θαλάσσιο φίδι ενώ ο βασιλιάς της ρέγγας ( Oarfish, επιστημονικά Regalecus glesne), είναι το καταγεγραμμένο μακρύτερο ψάρι με κόκαλο, με αναφορές ακόμα και σε αρχαία κείμενα.

Ένας γιγάντιος «βασιλιάς της ρέγγας» βιντεοσκοπήθηκε για πρώτη από ερευνητές στον Κόλπο του Μεξικού, το διάστημα 2008-2011.

Το μήκος του ψαριού μπορεί να ξεπεράσει τα δεκαπέντε μέτρα, και το βάρος το 250 κιλά ενώ το πάχος του σώματός του δεν ξεπερνάει τα 10 εκατοστά.

Έχει χρωμα ασημί-λευκό και ζει σε μεγάλο βάθη στον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το είδος Regalecus glesne στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις ρέγγες. Παλαιότερα ονομαζόταν και «ερπετό της θάλασσας» λόγω του μακρόστενου σχήματος και της οφιοειδούς κίνησής του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.