ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θαμμένη στα λασπόνερα η Λάρισα – Από ένα συρματόσχοινο κρέμεται η πεζογέφυρα της Κοιλάδας των Τεμπών

Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός

Θαμμένη στα λασπόνερα η Λάρισα – Από ένα συρματόσχοινο κρέμεται η πεζογέφυρα της Κοιλάδας των Τεμπών

Η κατάσταση στην πόλη της Λάρισας αποκαθίσταται με πολύ αργό ρυθμό ενώ σε πολλές κοινότητες τα νερά δεν μπορούν να βρουν διαφυγή, με αποτέλεσμα να «πνίγονται» στα λασπόνερα.

Στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, στην Αγιά Μαρίνα και στον Άγιο Θωμά τα νερά από το πέρασμα της κακοκαιρίας έχουν λιμνάσει και δεν μπορούν να φύγουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής και στην κρεμαστή πεζογέφυρα μέσα στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (11.9.2023) το ύψος του νερού στην Κοιλάδα των Τεμπών έφτασε τα 18 μέτρα φτάνοντας την πεζογέφυρα (στην Αγία Παρασκευή). Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πλέον ένα κομμάτι της γέφυρας έχει αποκοπεί και κρέμεται από ένα συρματόσχοινο…

Η καταστροφή είναι μεγάλη στην περιοχή και η Εθνική Οδός δεν μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία αν δεν αποτραβηχτούν τα νερά και γίνει έλεγχος.

Η Λάρισα είναι αποκομμένη από τη Θεσσαλονίκη και σιδηροδρομικά γιατί από εκεί περνάνε και οι γραμμές του τρένου, ενώ ούτε οι υπεύθυνοι μπορούν να απαντήσουν με βεβαιότητα πόσες μέρες θα χρειαστούν ώστε να επανέλθει το οδικό δίκτυο, αποκλείουν όμως το να γίνει εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, χαρακτηριστικό είναι ότι για να φτάσει κάποιος από τη Λάρισα στη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα πρέπει να πάει Βέροια, Γρεβενά φτάνει στην Καλαμπάκα από την Εγνατία Οδό, Τρίκαλα από εκεί Καρδίτσα και μετά στη Λάρισα. Δηλαδή μία παράκαμψη πέντε ωρών.

Την ίδια ώρα, η στάθμη του Πηνειού πέφτει απομακρύνοντας τον κίνδυνο για νέες πλημμύρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα ξεκινά και η αυτοψία στις πλημμυρισμένες περιοχές της Λάρισας από τα ειδικά κλιμάκια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.