ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Για ποιο λόγο «πριόνισαν» το ιστορικό δέντρο του «Ρομπέν των Δασών»

Οι υπεύθυνοι του Πάρκου, δήλωσαν «σοκαρισμένοι και λυπημένοι» από την «πράξη βανδαλισμού»

Βρετανία: Για ποιο λόγο «πριόνισαν» το ιστορικό δέντρο του «Ρομπέν των Δασών»

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές για τον εντοπισμό του ατόμου που έκοψε το παγκοσμίου φήμης δέντρο «Sycamore Gap», στην Βρετανία.

Πρόκειται για μία συκομουριά 300 ετών, που βρισκόταν στο εθνικό πάρκο του Νορθάμπερλαντ της βορειοανατολικής Αγγλίας επί τρεις αιώνες, δίπλα στο τείχος του Αδριανού (μνημείο της Unesco), στο σημείο «Sycamore Gap».  Ήταν διάσημη ως «το δέντρο του Ρομπέν των Δασών» καθώς εκεί γυρίστηκαν πολλές σκηνές της ομώνυμης ταινίας του 1991 με τον γοητευτικό ηθοποιό Κέβιν Κόστνερ.

Επιπλέον, η συκομουριά είχε ψηφιστεί ως το «δένδρο της χρονιάς» το 2016. Ένας 16χρονος βρίσκεται υπό κράτηση και «βοηθά τους αστυνομικούς στις έρευνές τους», ανακοίνωσε η αστυνομία της Νορθάμπερλαντ στο «X» (πρώην Twitter), προσθέτοντας ότι «η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο».

Οι υπεύθυνοι του Πάρκου , δήλωσαν «σοκαρισμένοι και λυπημένοι» από την «πράξη βανδαλισμού». Οι ντόπιοι αδυνατούν να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους ένας άνθρωπος κατέστρεψε ένα δέντρο που έχει γίνει εδώ και καιρό κομμάτι του DNA αυτής της περιοχής κι έχει περάσει από χιλιάδες αλλαγές εποχών.

Ο γενικός διευθυντής του Πάρκου , Άντριου Πόαντ, υποστήριξε ότι το δέντρο ήταν «ένα σημαντικό και εμβληματικό χαρακτηριστικό τοπόσημο επί σχεδόν 200 χρόνια». Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος, μόνο ένας επαγγελματίας θα μπορούσε να κόψει ένα τέτοιο δέντρο και το πιθανότερο είναι ότι είχε μαζί του και συνεργό. Εφόσον η «δουλειά» έγινε στη διάρκεια της νύχτας, αυτός που έκοψε το δέντρο θα πρέπει να είχε κάποιον που μπορούσε να κρατάει δάδα ή έναν φακό για να φωτίζει το σημείο .

Η κοπή του δέντρου φέρεται να έγινε με αλυσοπρίονο κι όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ο άνδρας που αποφάσισε να κόψει το ιστορικό δέντρο, είχε χρησιμοποιήσει μία λευκή μπογιά για να μαρκάρει το σημείο όπου θα άρχισε να το κόβει.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο «Sky News», o 16χρονος έφηβος που φέρεται έκοψε το παγκοσμίου φήμης δέντρο κοντά στη Σκωτία, είναι από χθες υπό κράτηση. «Είναι συνεργάσιμος με τις αρχές», όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Tην ώρα που οι αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στο μυστήριο, εάν δηλαδή ο νεαρός Βρετανός είχε κάποια ψυχολογικά προβλήματα για να προβεί σε μία τέτοια πράξη, που πράγματι, δεν συνηθίζεται από άτομα της ηλικίας του, οι εμπειρογνώμονες θέλουν να διαλευκάνουν τον αριθμό των ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πλησιέστερη παμπ στο «Sycamore Gap» πρόσφερε κουπόνι 1.500 λιρών σε μετρητά σε όποιον παρείχε πληροφορίες στην αστυνομία της Νορθούμπρια που θα οδηγούσαν σε σύλληψη του καταστροφέα του δένδρου, σύμφωνα με το «Chronicle Live».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.