ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Βυθίστηκε» παραλία στην Εύβοια μετά τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη

Το πριν και μετά στην ακτή Μύρλο των Γιάλτρων

«Βυθίστηκε» παραλία στην Εύβοια μετά τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη

Ο ισχυρός σεισμός των 4,8 Ρίχτερ που ταρακούνησε χθες Πέμπτη την Αταλάντη και έγινε αισθητός μέχρι την Αττική, «βύθισε» μια παραλία στη βόρεια Εύβοια, καθώς φαίνεται σε φωτογραφίες να υποχώρησε η θάλασσα στην όχθη.

Όπως αναφέρει το diavlosnews.gr, η καθίζηση καταγράφηκε στην παραλία Μύρλος των Γιάλτρων, κοντά στην Αιδηψό της Εύβοιας, μετά τον σεισμό που ταρακούνησε την Αταλάντη. Στις φωτογραφίες, φαίνεται το τμήμα που υπέστη καθίζηση.

«Τον σεισμό τον καταλάβαμε για τα καλά. Ήταν πολύ έντονο το ταρακούνημα σε όλο τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Μετά τις σεισμικές δονήσεις, στην παραλία “Μύλος των Γιάλτρων”, μέσα στον κόλπο των Λουτρών της Αιδηψού, είχαμε μία υποχώρηση ουσιαστικά της παραλίας», δηλώνει στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Κοτζιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το έδαφος υποχώρησε σε έκταση περίπου 150 έως 200 τετραγωνικών μέτρων και έχει αποκλειστεί για όσους ήθελαν να πάνε στη συγκεκριμένη παραλία για μπάνιο.

«Σε επικοινωνία που είχαμε με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών μας ενημέρωσαν ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να συμβεί σε ένα σημείο που γίνονται συγκεντρώσεις άμμου οι οποίες υποχώρησαν όπως υποχωρεί μια χιονοστιβάδα μετά από από κάποια δόνηση. Είναι κάτι το οποίο είχε ξανασυμβεί το 1995, μετά από κάποια άλλη σεισμική δόνηση» ανέφερε ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.