ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χαλκιδική: Εκατοντάδες νεκρά ψάρια ξεβράζονται σε λιμνοθάλασσα στα Ψακούδια (φώτο)

Το πιθανότερο είναι να οφείλεται στον ευτροφισμό

Χαλκιδική: Εκατοντάδες νεκρά ψάρια ξεβράζονται σε λιμνοθάλασσα στα Ψακούδια (φώτο)

Με ένα θλιβερό θέαμα έρχονται αντιμέτωποι τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι στα Ψακούδια Χαλκιδικής, καθώς εκατοντάδες νεκρά ψάρια ξεβράζονται σε λιμνοθάλασσα.

Όπως εκτίμησε η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου ο μαζικός θάνατος των ψαριών το πιθανότερο είναι να οφείλεται στον ευτροφισμό.

Λόγω του γεγονότος ότι η στάθμη του νερού έχει κατέβει και έχει αποκοπεί η ροή προς τη θάλασσα, τα ψάρια έχουν εγκλωβιστεί σε ένα περιβάλλον με έλλειψη οξυγόνου, με συνέπεια τον μαζικό θάνατο τους.

Ανοιχτό ωστόσο παραμένει το ενδεχόμενο το φαινόμενο να οφείλεται στη ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος η θερμοκρασία της θάλασσας στη Μεσόγειο «έσπασε» κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ την περίοδο του καύσωνα ο υδράργυρος «άγγιξε» τους 30 βαθμού Κελσίου στις ελληνικές θάλασσες, απειλώντας σοβαρά τη θαλάσσια βιοποικιλότητα.

Επιτόπια αυτοψία και εργαστηριακή ανάλυση

Το φαινόμενο όπως γνωστοποίησε η Κ.Ζωγράφου παρατηρήθηκε και σε θαλάσσια περιοχή της Ιερισσού.

Για τον παραπάνω λόγο – αν και οι αρμόδιοι της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας συγκλίνουν στον παράγοντα του ευτροφισμού – έχει ληφθεί δείγμα και θα διενεργηθεί εργαστηριακή ανάλυση, ώστε να εξακριβωθεί επίσημα ότι δεν υπάρχει ρύπανση υδάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος αύριο, Τρίτη (29/8) στα σημεία ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί επιτόπια αυτοψία από στελέχη της Υπηρεσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.