ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία στην Ιαπωνία – Τι συνέβη (βίντεο) 

Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία στην Ιαπωνία – Τι συνέβη (βίντεο) 

Χιλιάδες νεκρά ψάρια, κυρίως σαρδέλες και μερικά σκουμπριά, ξεβράστηκαν την Πέμπτη στην πόλη Χακοντάτε, καλύπτοντας μια έκταση παραλίας μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου.

Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο, ενώ, τους ζητήθηκε να μην τα καταναλώσουν.

Η αιτία του περιστατικού παραμένει άγνωστη, ωστόσο, ο Τακάσι Φουτζιόκα, ερευνητής του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας του Χακοντάτε, τόνισε ότι τα ψάρια μπορεί να εξαντλήθηκαν ενώ κυνηγήθηκαν από άλλα μεγαλύτερα. Πρόσθεσε επίσης, ότι η έλλειψη οξυγόνου, ενώ κινούνταν σε μια πυκνοκατοικημένη ομάδα, θα μπορούσε να τα οδηγήσει στο να ξεβραστούν στην ακτή.

Το περιστατικό συμπίπτει με τη μετανάστευση της σαρδέλας προς το νότο, δήλωσε ο Φουτζιόκα, προσθέτοντας ότι τα ψάρια μπορεί να μπήκαν ξαφνικά σε κρύα νερά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι έχει ακούσει για παρόμοια φαινόμενα στο παρελθόν, αλλά δεν το είχε δει ποτέ στην πραγματικότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Sky News, οι Αρχές έσπευσαν στην περιοχή για να απομακρύνουν τα ψάρια, ενώ κάτοικοι τα μάζευαν για να τα πουλήσουν ή να τα φάνε, παρά τις προειδοποιήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.