ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Παπαδόπουλος για τα 5,1 Ρίχτερ στον Κορινθιακό: «Δεν έχουμε την αναμενόμενη μετασεισμική ακολουθία»

«Το συγκεκριμένο ρήγμα έχει δώσει στο παρελθόν σεισμό μεγέθους ακόμη και 6 Ρίχτερ & ο προβληματισμός παραμένει»

Γ.Παπαδόπουλος για τα 5,1 Ρίχτερ στον Κορινθιακό: «Δεν έχουμε την αναμενόμενη μετασεισμική ακολουθία»

Ο Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μίλησε για το σεισμό 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον Κορινθιακό και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική, τονίζοντας ότι «το συγκεκριμένο ρήγμα έχει δώσει στο παρελθόν σεισμό μεγέθους ακόμη και 6 Ρίχτερ και ο προβληματισμός παραμένει».

«Μετά τον δυνατό σεισμό των 5.1 Ρίχτερ, ο οποίος έγινε έντονα αισθητός, δεν έχουμε την αναμενόμενη μετασεισμική ακολουθία. Έχουμε μερικούς μετασεισμούς μικρού μεγέθους, αλλά είναι εξαιρετικά μικρά μεγέθη. Θα περίμενα μετασεισμό έως και 4,5 Ρίχτερ που δεν έχουμε δει ακόμη, αλλά μπορεί πάλι το ρήγμα να έχει “κλειδώσει” και να αργεί να δώσει τους μετασεισμούς που περιμένουμε», πρόσθεσε.

Φυσικά, αυτό που κατά κύριο λόγο απασχολεί τον κόσμο, είναι εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή περιμένουμε και μεγαλύτερο.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, «το ρήγμα έχει στο παρελθόν δείξει ότι διαθέτει ένα αξιόλογο σεισμικό δυναμικό. Έτσι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και να πούμε ότι το 5,1 ήταν προσεισμός και ενδέχεται να γίνει μεγαλύτερος. Δεν το αποκλείουμε, αλλά οι πιθανότητες είναι μικρές για μια τέτοια εξέλιξη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, ο κ. Παπαδόπουλος συνέστησε «υπομονή και ψυχραιμία» στους κατοίκους, σημειώνοντας ότι οι επιστήμονες «εξετάζουν όλα τα δεδομένα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.