ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γιατί ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος βρίσκεται σε κίνδυνο; (βίντεο)

Αποστολή του ΟΗΕ ζήτησε η περιοχή να μπει σε κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς

Γιατί ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος βρίσκεται σε κίνδυνο; (βίντεο)

Οι ειδικοί και οι επιστήμονες προειδοποιούν για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, καθώς και αυτός έχει πληγεί από την κλιματική αλλαγή.

Αποστολή που στηρίχθηκε από τον ΟΗΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μεγαλύτερο σύστημα κοραλλιογενών υφάλων στον κόσμο θα πρέπει να τοποθετηθεί στον κατάλογο μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η πολυαναμενόμενη έκθεση, που στηρίχθηκε στα ευρήματα ομάδας επιστημόνων, στο πλαίσιο δεκαήμερης αποστολής τον Μάρτιο, επισημαίνει ότι η κλιματική αλλαγή δημουργεί σοβαρές προκλήσεις. Η πρόοδος για τη μείωση της ρύπανσης που μπαίνει στα νερά του υφάλου από τη γεωργία και τη βόσκηση κρίθηκε πολύ αργή και χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις για την επίτευξη των στόχων.

Η έκθεση δημοσιεύτηκε με εξάμηνη καθυστέρηση και περιλαμβάνει 10 συστάσεις προτεραιότητας που πρέπει να αντιμετωπιστούν άκρως επειγόντως.

Η εφαρμογή των συστάσεων, υποστηρίζουν οι συντάκτες, θα μπορούσε να βελτιώσει δραστικά την ικανότητα της Αυστραλίας να διασφαλίσει και να προωθήσει τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της εξαιρετικής παγκόσμιας αξίας για τις μελλοντικές γενιές.

Σε αμφισβήτηση τίθεται και η επάρκεια του κεντρικού σχεδίου της αυστραλιανής κυβέρνησης για τον περιορισμό των εκπομπών του θερμοκηπίου. Οι ειδικοί θεωρούν ότι θα πρέπει να ληφθούν ενισχυτικά μέτρα πριν το τέλος του τρέχοντος έτους για να περιοριστεί η παγκόσμια μέση αύξηση της θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην έκθεση γίνονται και επίσημες συστάσεις απευθείας στην επιτροπή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί το α’ εξάμηνο του επόμενου έτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.