ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε ποιο χωριό ο υδράργυρος έπεσε στους -17,1 βαθμούς Κελσίου (φώτο)

Το ρεκόρ του 2011 με τους -31 βαθμούς

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε ποιο χωριό ο υδράργυρος έπεσε στους -17,1 βαθμούς Κελσίου (φώτο)

Στο ελληνικό χωριό «Νέος Καύκασος», της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, καταγράφηκε η χαμηλότερη μέχρι τώρα θερμοκρασία της κακοκαιρίας «Ελπίς», με τον υδράργυρο να πέφτει μέχρι τους -17,1 βαθμούς Κελσίου!.

«Ιδιαίτερα προβλήματα από το χιόνι, δεν αντιμετωπίζουμε προς το παρόν. Είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις και η ανταπόκριση είναι άμεση. Το μόνο δύσκολο είναι ότι λόγω της θερμοκρασίας υπάρχουν πολλά σημεία με πάγο και είναι πολύ δύσκολο για τις αγροτικές οικογένειες και τους κτηνοτρόφους να φτάσουν στις καλλιέργειες και τις εγκαταστάσεις τους» τονίζει, o πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του χωριού που σύμφωνα με την απογραφή του 2011 απαριθμεί μόλις 229 μόνιμους κατοίκους.

Το ρεκόρ του 2011 με τους -31 βαθμούς

Παρά τα μικροπροβλήματα πάντως, ο κ. Γιαλαμάς αναφέρει πως αυτή δεν είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην περιοχή της Λυγκηστίδας που βρίσκεται σε υψόμετρο 680 μέτρων και απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα με τη Β. Μακεδονία.

«Είμαι σίγουρος – αν και τότε δεν διαθέταμε μετεωρολογικό σταθμό στην περιοχή – ότι ρεκόρ σημειώθηκε το 2011, οπότε και η θερμοκρασία στο χωριό έφτασε τους -31. Αυτό είχε καταγραφεί από αυτοκίνητα αλλά και τα οικιακά θερμόμετρα που έχουμε εδώ» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε ότι πολύ δύσκολες ήταν οι συνθήκες και κατά την περσινή κακοκαιρία η οποία έριξε το θερμόμετρο στους -25,1» προσθέτει ο κ. Γιαλαμάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχουν προβλήματα με διαμερίσματα στο χωριό μετά τον πρόσφατο σεισμό μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέου Καυκάσου, σημείωσε πως «υπήρξαν ρωγμές σε κάποιες οικίες, εν τούτοις τα προβλήματα δεν είναι σοβαρά και κανένας από τους κατοίκους του χωριού δεν αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι του, σε αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.