ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καιρός: Χτύπησε η κακοκαιρία «Βικτώρια» – Ξεκίνησε από την Κέρκυρα και την Ήπειρο (φωτο-βίντεο)

Καιρός: Χτύπησε η κακοκαιρία «Βικτώρια» – Ξεκίνησε από την Κέρκυρα και την Ήπειρο (φωτο-βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Βικτώρια» που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας.

Μια από αυτές είναι και το νησί της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, κύματα που καλύπτουν την παραλιακή οδό της Γαρίτσας, δεμένα τα πλοία ανοιχτού τύπου στα λιμάνια Κέρκυρας, Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας, πτώσεις μεγάλων κλαδιών και πλημμυρισμένους δρόμους έχει επιφέρει η έντονη κακοκαιρία «Βικτώρια» και πλήττει το νησί από τα πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «μέχρι αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε 22 κοπές δέντρων, ενώ έξι συνεργεία της υπηρεσίας βρίσκονται για έλεγχο στο οδικό δίκτυο».

«Άνοιξαν» οι ουρανοί σε πολλές περιοχές

Στο νησί βρέχει καταρρακτωδώς, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι αγγίζουν τα 9 μποφόρ. Ο κ. Ρίζος συνιστά στους πεζούς να είναι προσεκτικοί και στους οδηγούς να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την ύφεση του φαινομένου.

https://www.instagram.com/p/B4xCsNCgYBS/?utm_source=ig_embed

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr), αυτή την ώρα, και πέρα από την Κέρκυρα, η κακοκαιρία «Βικτώρια» έχει φέρει βροχές σε Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Πύργο Ηλείας, στο λιμάνι της Πάτρας και τη Λάππα Αχαΐας. Εντονη, όπως φαίνεται και στον πίνακα του meteo.gr, είναι η κακοκαιρία αυτή την ώρα και στην Ηπειρο:

Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου

Κλειστή, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, έμεινε σήμερα η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου. Σε ανακοίνωσή της για την κακοκαιρία «Βικτώρια» η Γέφυρα ΑΕ επισήμανε:

«Ισχυροί άνεμοι στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Προσαρμόστε την ταχύτητά σας. Ασφαλίστε τα φορτία σας».

Προειδοποίηση από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας

Την ίδια στιγμή το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την Α.Α. 424/2019 αναγγελία θυελλωδών ανέμων που εκδόθηκε σήμερα ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019/04:00 UTC από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προβλέπεται να συνεχίσουν να επικρατούν για το ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ και
σήμερα άνεμοι Νότιοι Νοτιοανατολικοί εντάσεως 9 ή 10 μποφόρ και από 12/13:00 UTC 8 ή 9 και δυτικά του 19,50Ο Α Μεσημβρινού 9 μποφόρ.

Το Λιμεναρχείο συνιστά «στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν εργασίες και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των θυελλωδών ανέμων».null

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αύριο τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Βικτώρια» θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι θα καταγραφούν έντονες, κατά τόπους, καταιγίδες, ακόμη και χαλαζοπτώσεις.

Να σημειωθεί ότι παραμένει σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που είχε εκδώσει χθες, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Σχετική προειδοποίηση για την κακοκαιρία εξέδωσε και η ευρωπαϊκή υπηρεσία MeteoAlarm.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.