«Έρχεται ο ιστορικός χιονιάς από την Ουκρανία» – Ανατολική Ελλάδα και Αττική «στο μάτι του κυκλώνα»

«Έρχεται ο ιστορικός χιονιάς από την Ουκρανία» – Ανατολική Ελλάδα και Αττική «στο μάτι του κυκλώνα»

Επιδείνωση του καιρού στο τέλος της επόμενης εβδομάδας με πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 10 βαθμούς προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με την ανατολική Ελλάδα και την Αττική, κυρίως, να δέχονται ριπές παγωμένων αέριων μαζών από την Ουκρανία

Οπως γράφει στην ιστοσελίδα του στο Facebook:

«Επιμένουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σχετικά με την ισχυρή ψυχρή εισβολή που σας είχα ενημερώσει τις προηγούμενες ημέρες για το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα που διανύουμε.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την τελευταία ανανέωση του Ευρωπαϊκού Μετεωρολογικού κέντρου προς το τέλος της εβδομάδας πολικής προέλευσης αέρια μάζα θα σαρώσει μεγάλο τμήμα της ανατολικής Ευρώπης καθώς αυτή θα κινηθεί από μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη νοτιότερα.

Φαίνεται λοιπόν ότι μέσω της Ουκρανίας μέρος αυτής θα επηρεάσει και τη χώρα μας με την ισόθερμη των -7 με -8 βαθμών κελσίου στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας να φτάνει μέχρι και την Αττική.

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν κατά πόσο η όλη αυτή εξέλιξη θα ενεργοποιήσει το Αιγαίο γεγονός που θα κρίνει και την εξέλιξη των χιονοπτώσεων με τα πρώτα στοιχεία να θέλουν να επηρεάζεται η ανατολική Ελλάδα σε ότι αφορά τα φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Στις 2 πρώτες επισυναπτόμενες κάρτες αποτυπώνονται αυτά που αναλύω παραπάνω όπου στην δεύτερη αποτυπώνεται η θερμοκρασία στην κατώτερη ατμόσφαιρα πάνω από την Αττική με την περιοχή εντός του πλαισίου να αφορά το χρονικό διάστημα το οποίο αναλύω».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.