ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θα «βράσουμε» το σαββατοκύριακο: Θα φτάσει τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία – Θα «εξαερωθεί» ο κορωνοϊός

Θα «βράσουμε» το σαββατοκύριακο: Θα φτάσει τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία – Θα «εξαερωθεί» ο κορωνοϊός

Για πρώτη φορά φέτος και πολύ νωρίς μάλιστα η θερμοκρασία θα φτάσει στην Ελλάδα τους 41° C που σημαίνει ότι ενώ πριν από λίγες ημέρες είχαμε σχεδόν χειμώνα τώρα απότομα περάσαμε στο καλοκαίρι.

Βέβαια τα νέα είναι θετικά καθώς ο κορωνοϊός δεν μπορεί να επιβιώσει σε υψηλές θερμοκρασίες ενώ γενικώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει και υγρασία στους θερινούς μήνες.

Ο κορωνοϊός έχει διαπιστωθεί κατόπιν ερευνών πως «δυσκολεύεται» από την υψηλές θερμοκρασίες και το ξηρό κλίμα. Ο συνδυασμός και των δύο κυριολεκτικά τον εξαφανίζει.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση και τους μετεωρολογικούς χάρτες που δημοσίευσε η ΕΜΥ, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η χώρα μας να σημειώσει ανοδική πορεία στις θερμοκρασίες, που με τίποτα δε θα θυμίζουν μέσα Μαΐου.

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 30 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιος αναμένεται να είναι ο καιρός και αύριο Τετάρτη, από την Πέμπτη ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας σε αρκετές περιοχές της χώρας ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Η άνοδος θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με τους χάρτες με τις μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες που δημοσιεύει η ΕΜΥ να δείχνουν ότι ο υδράργυρος στην κεντρική Ελλάδα θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι συνθήκες καύσωνα θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο με το θερμόμετρο να δείχνει υψηλές θερμοκρασίες.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Ο καιρός την Τετάρτη 13-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ο καιρός την Πέμπτη 14-05-2020 και την Παρασκευή 15-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από τα δυτικά. Οι άνεμοι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα της Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως την Παρασκευή.

Ο καιρός το Σάββατο 16-05-2020 και την Κυριακή 17-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.