ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

BBC: «Καύσωνας πλήττει τη νότια Ευρώπη – Πάνω από 40 βαθμούς σε Ισπανία, Γαλλία και Ελλάδα»

Ο «Κέρβερος», ο «Χάρος» και ο «Κλέων»

BBC: «Καύσωνας πλήττει τη νότια Ευρώπη – Πάνω από 40 βαθμούς σε Ισπανία, Γαλλία και Ελλάδα»

Σε δημοσίευμα του το BBC αναφέρεται σε θερμοκρασίες ρεκόρ που πρόκειται να δούμε τις επόμενες ημέρες νότια Ευρώπη όπου «σαρώνει» ο καύσωνας. 

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς σε τμήματα της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Κροατίας και της Τουρκίας, ενώ σε τμήματα της Ιταλίας ενδέχεται να φτάσουν τους 48 βαθμούς, αποτελώντας «πιθανώς τις θερμότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη», όπως αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος.

Ο περασμένος μήνας ήταν ο θερμότερος Ιούνιος που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης του κλίματος της ΕΕ, Copernicus.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που οφείλονται στην αύξηση της θερμοκρασίας του κλίματος «δυστυχώς γίνονται το νέο φυσιολογικό», προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός.

Οι περίοδοι έντονης ζέστης συμβαίνουν στο πλαίσιο των φυσικών καιρικών συνθηκών, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο γίνονται πιο συχνές, πιο έντονες και διαρκούν περισσότερο λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Οι τουρίστες στην Ευρώπη έχουν επηρεαστεί από τον καύσωνα. Στην Αθήνα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει στείλει ομάδες στην Ακρόπολη για να φροντίσουν τους επισκέπτες -λέγοντας ότι πολλοί έχουν ναυτία και ζαλάδα λόγω της ζέστης.

«Γι’ αυτό με τα φυλλάδια προσπαθούμε να τους ενημερώνουμε πού στον δήμο Αθηναίων υπάρχουν χώροι με κλιματισμό για να μπουν μέσα», δήλωσε η Μαρίνα Σταμάτη, εκπρόσωπος της οργάνωσης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, οι θερμοκρασίες σε τμήματα της Ελλάδας αναμένεται να φτάσουν τους 44 βαθμούς.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας σαραντάρης πέθανε από τη ζέστη αφού κατέρρευσε στη βόρεια Ιταλία, ενώ αρκετοί επισκέπτες της χώρας έχουν καταρρεύσει από θερμοπληξία, μεταξύ των οποίων και ένας Βρετανός έξω από το Κολοσσαίο στη Ρώμη.

Ο καύσωνας Κέρβερος -που ονομάστηκε από την Ιταλική Μετεωρολογική Εταιρεία από το τρικέφαλο τέρας που εμφανίζεται στην Κόλαση του Δάντη- αναμένεται να φέρει πιο ακραίες συνθήκες τις επόμενες ημέρες.

Η Ισπανία έχει πνιγεί σε θερμοκρασίες έως και 45 βαθμούς. Η περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας έχει ξεκινήσει μια τηλεφωνική υπηρεσία βοήθειας για τους ανθρώπους που πλήττονται από τη ζέστη.

Την Πέμπτη, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος δήλωσε ότι οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να φτάσουν τους 48 βαθμούς Κελσίου στα ιταλικά νησιά της Σικελίας και της Σαρδηνίας: «πιθανώς οι θερμότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως, καθώς ο Κέρβερος σβήνει, οι Ιταλοί μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο επόμενος καύσωνας -που ονομάστηκε «Χάροντας» από το όνομα του πορθμείου που παρέδιδε τις ψυχές στον κάτω κόσμο στην ελληνική μυθολογία- θα ανεβάσει τις θερμοκρασίες στους 43 βαθμούς στη Ρώμη και πιθανώς στους 47 βαθμούς στο νησί της Σαρδηνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.