ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φθινοπωρινός «καύσωνας» πριν την κακοκαιρία: Σε ποια περιοχή ο υδράργυρος έφτασε τους 37 βαθμούς Κελσίου

Δείτε που καταγράφηκαν υψηλές θερμοκρασίες 

Φθινοπωρινός «καύσωνας» πριν την κακοκαιρία: Σε ποια περιοχή ο υδράργυρος έφτασε τους 37 βαθμούς Κελσίου

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν σήμερα (23/9) Σάββατο στη χώρα μας. Η Σπάρτη ήταν η περιοχή που κατέγραψε την μέγιστη θερμοκρασία των 37.3 °C, σύμφωνα με το Meteo.

Αναλυτικότερα, το μεσημέρι του Σαββάτου καταγράφηκαν υψηλές θερμοκρασίες  σε μεγάλο μέρος των ηπειρωτικών, αλλά και κατά τόπους σε νησιωτικές περιοχές της χώρας. Η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Σπάρτη 37.3 °C. Ακολούθησαν το Παρανέστι Δράμας 36.9 °C και η Θήβα-Νέα Οδός με 36.8 °C.

Στον χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Όπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες που επίσης παρουσιάζονται στην εικόνα αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 33 °C σε 198 από τους 491 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς.

Μετά το μίνι καλοκαίρι, έρχεται κακοκαιρία με μεγάλους όγκους βροχής

Για «μεγάλο όγκο νερού στη Θεσσαλία» κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται από την ερχόμενη Δευτέρα (25/9).

Εξάωρος υετός ανά 3 ώρες

Όπως εξηγεί, το προσεχές 4ήμερο, θα επηρεαστεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας πλην των περισσοτέρων τμημάτων της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του Ανατολικού και Νότιοανατολικού Αιγαίου, παρουσιάζοντας και σχετικό χάρτη, επισημαίνοντας πως τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία. «Κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της αλλά και στο Πήλιο. Εκεί αναμένονται και πάνω από 200 mm βροχής κατά τη διάρκεια της προσεχούς κακοκαιρίας» τονίζει.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ, Θεόδωρο Κολυδά, οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που προβλέπονται από τη Δευτέρα θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα και τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά, τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά τμήματα Τρικάλων, Καρδίτσας τη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ την Τετάρτη προστίθεται και τα ανατολικά της Μαγνησίας (Πήλιο) Σποράδες και Βόρεια Εύβοια. Στη γενική κυκλοφορία υπάρχουν επί της ουσίας δύο εξάρσεις, η πρώτη τη Δευτέρα και η άλλη το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων) καθώς και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Χάρτης υετού για Δευτέρα 25-9-2023/1200UTC

Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια προβλέπονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας και προς τις βραδινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.

Χάρτης υετού για Tρίτη 26-9-2023/1200UTC

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανόν τις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας.

Χάρτης υετού για Τετάρτη 27-9-2023/1200UTC

Η ΕΜΥ σε καθημερινή βάση θα ανανεώνει τα έκτακτα δελτία της ανά δωδεκάωρο και οι επικαιροποιήσεις των εκτάκτων δελτίων θα αποτελούν συνέχεια του αρχικού δελτίου, το οποίο είναι Δελτίο Επιδείνωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.