ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Μαρουσάκης για καύσωνα: Τι θα γίνει αν συνεχιστεί για πάνω από 5 μέρες

«Αν συνεχίσει αυτό το ισχυρό κύμα ζέστης και την επόμενη εβδομάδα τότε θα έχουμε πραγματικά προβλήματα»

Κ.Μαρουσάκης για καύσωνα: Τι θα γίνει αν συνεχιστεί για πάνω από 5 μέρες

Ο επικείμενος καύσωνας «Κλέων» έχει θέσει σε συναγερμό μετεωρολόγους αλλά και τον κρατικό μηχανισμό με τους ειδικούς να προειδοποιούν για τις ανώτατες τιμές αλλά και τη διάρκειά του.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξηγεί τον κίνδυνο αν διαρκέσει πέρα από τις έξι ημέρες.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, στη σημερινή του πρόγνωση, ανέφερε ότι το πρόβλημα με τον καύσωνα μέχρι την Κυριακή είναι οι πυρκαγιές, ενώ προειδοποίησε πως τα δύσκολα θα έρθουν αν το πολύ θερμό κύμα συνεχιστεί και από τη νέα εβδομάδα, αφού η παρατεταμένη έκθεση του ανθρώπου σε τέτοιες θερμοκρασίες, δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό του.

Οπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αποτελεί γρίφος το τι θα γίνει με τον καύσωνα την επόμενη εβδομάδα, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ στο οποίο ανέφερε ότι ο καύσωνας Cleon θα ξεκινήσει την Τετάρτη και θα διαρκέσει μέχρι τουλάχιστον την Κυριακή. Μάλιστα, στην κυβέρνηση, τόσο στο Πολιτικής Προστασίας όσο και στο Εργασίας γίνονται συσκέψεις με αντικείμενο το κύμα ζέστης.

«Μέχρι και την Κυριακή θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μετά όμως κατεβαίνει μια ψυχρή αέρια μάζα από την κεντρική Ευρώπη και σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες πιέσεις και τα μελτέμια, φαίνεται ότι θα αποκλιμακωθεί αυτό το ισχυρό κύμα ζέστης που θα κρατήσει δύο με τρία 24ωρα». «Αν δούμε ότι θα συνεχίσει αυτό το ισχυρό κύμα ζέστης και την επόμενη εβδομάδα, με την ένταση, τότε θα έχουμε πραγματικά προβλήματα», συμπλήρωσε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε ότι το κύμα καύσωνα θα ξεκινήσει την Τετάρτη, δίνοντας κάποιες θερμοκρασίες κοντά στους 38 βαθμούς για κάποια κλειστά γεωγραφικά διαμερίσματα. Η κορύφωση έρχεται το διήμερο Πέμπτη με Παρασκευή, όταν και θα δούμε τον υδράργυρο πάνω από 40 βαθμούς.

Η εκτίμηση του μετεωρολόγου είναι πως η μέση ενδεικτική τιμή θα είναι η 42 βαθμοί για κάποιες ευάλωτες στη ζέστη περιοχές.

«Από Σάββατο και Κυριακή θα αρχίσει σιγά σιγά να ηρεμεί η όλη κατάσταση, να πέφτει λίγο ο υδράργυρος κυρίως για την ανατολική Ελλάδα, όπου φαίνεται να ενισχύεται το μελτέμι. Είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Αν αυτό συνεχιστεί και μετά την Κυριακή, τότε θα μιλάμε για μια πολύ σημαντική επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού. Μέχρι όμως και την Κυριακή το σημαντικό πρόβλημα θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιών», ανέφερε.

Ενδεικτικά είπε πως στον Έβρο, την ανατολική και κεντρική Μακεδονία θα δούμε τον υδράργυρο στους 40 με 41 βαθμούς. Στη Θεσσαλία επίσης στους 40 με 41 βαθμούς. Στην ανατολική Πελοπόννησο και στο ανατολικό Αιγαίο στους 40 βαθμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.