ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καιρός: Αναμένεται ζέστη από την Δευτέρα – Πού έβρεξε περισσότερο σήμερα

Χειμώνας δύο ημερών

Καιρός: Αναμένεται ζέστη από την Δευτέρα – Πού έβρεξε περισσότερο σήμερα

Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα στη χώρα τις τελευταίες ώρες, ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, από την ερχόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά. 

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕAA το μεγαλύτερο ύψος βροχής μέχρι τις 18:30 καταγράφηκε στη Σέττα Ευβοίας και ήταν ίσο με 92 χιλιοστά. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης:

Παράλληλα, τοπικά θυελλώδεις άνεμοι επικράτησαν κυρίως στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ, οι ριπές του ανέμου έφτασαν τα 126 χλμ/ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου, ενώ στον πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου έως τις 18:30 το απόγευμα:

Χειμώνας δύο ημερών

Για χειμώνα δύο ημερών κάνει λόγο ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος ενώ ζέστη αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, η Κυριακή αναμένεται να είναι πιο κρύα από το Σάββατο.

«Ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται ήπιος. Άλλο κρύο δεν φαίνεται μέχρι τα Χριστούγεννα, μην σας πω και μέχρι τέλος Δεκεμβρίου» προσθέτει ο μετεωρολόγος.

Ο καιρός τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου

Στα ανατολικά και τα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Στα βόρεια το μεσημέρι έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 16 βαθμούς, και στα νησιά έως 19 βαθμούς. Παγετός προβλέπεται στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί.

Ο καιρός την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ο καιρός την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου

Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα νότια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο καιρός την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στo ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.