ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Καιρός: Έντονα καιρικά φαινόμενα φέρνει ο Νοέμβριος

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σιγά σιγά

Καιρός: Έντονα καιρικά φαινόμενα φέρνει ο Νοέμβριος

Καθώς αυτός ο μήνας φτάνει προς το τέλος του και πλησιάζουμε στην καρδιά του χειμώνα, το σκηνικό του καιρού φαίνεται να αλλάζει από τον ερχόμενο μήνα.

Μάλιστα, ο Νοέμβριος αναμένεται να έχει αρκετές βροχές, όπως θα φανεί ήδη από την πρώτη του ημέρα, ενώ τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται το Σάββατο (4/11).

Όσον αφορά τον καιρό του επόμενου 24ώρου, κατά κύριο λόγο προβλέπονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Βροχές και καταιγίδες αναμένοντα το βράδυ στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 5 Μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, με ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Επίσης, και το κρύο κάνει σταδιακά την εμφάνισή του, καθώς η ελάχιστη θερμοκρασία στην Ελλάδα πλησίασε τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας (30/10), με τη χαμηλότερη να σημειώνεται στο Οχυρό Νευροκοπίου, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους 2,1°C.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, ο καιρός θα αλλάξει το επόμενο διάστημα, καθώς αυτή η ζέστη -για την εποχή- δεν θα παραμείνει για πολύ.

Ειδικότερα, ανέφερε πως από το πρωί της Τρίτης (31/10) θα υπάρχει ηλιοφάνεια σχεδόν παντού, αλλά και κάποιες χαμηλές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά νησιωτικά, που μπορεί να μας φέρουν κάποιες τοπικές και για πολύ λίγη ώρα βροχές.

Από το μεσημέρι και μετά θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποια σύννεφα στα βορειοδυτικά, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν στις ίδιες περιοχές και θα επεκταθούν μέχρι την Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Η θερμοκρασία στα κεντρικά θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια από 20 έως 25°C, στα νότια στους 25°C και στα ανατολικά 23°C και στα δυτικά στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, από το πρωί θα επικρατεί ηλιοφάνεια και το σκηνικό δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης από το πρωί θα επικρατεί αρκετή ηλιοφάνεια και προς το βράδυ μόνο θα πυκνώσουν οι συννεφιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ο καιρός θα παραμείνει ζεστός και υγρός, ωστόσο στη δυτική Ελλάδα θα έχει βροχές.

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου ο καιρός θα γίνει ακόμη πιο άστατος, καθώς εκτός από τα δυτικά, θα επηρεάσει τα βόρεια και τα ανατολικά με καταιγίδες να πέφτουν από τα βορειοανατολικά μέχρι και τα νοτιοανατολικά της χώρας.

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και ειδικά από το απόγευμα θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στα βορειοδυτικά, ενώ το Σάββατο 4 του μήνα ο καιρός θα γίνει άστατος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με πολλές βροχές να πέφτουν στα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά.

Βέβαια, όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, η πτώση στον υδράργυρο, που θα γίνει πιο αισθητή από το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, δεν θα είναι και τόσο δραματική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, προειδοποίησε για ακόμη μια φορά για ισχυρούς ανέμους στα δυτικά της Ευρώπής, κυρίως την Πέμπτη (2/11), καθώς αυτοί θα κινούνται προς τα ανατολικά. Ωστόσο, η χώρα μας δεν θα επηρεαστεί, αλλά το γεγονός αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπόψη όσοι είναι να ταξιδέψουν σε εκείνες τις περιοχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.