ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Καιρός: Βροχές με ισχυρούς βόρειους ανέμους την Τετάρτη (1/2) – Πού θα δούμε χιόνια και παγετό

Βροχερός θα είναι ο καιρός την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου

Καιρός: Βροχές με ισχυρούς βόρειους ανέμους την Τετάρτη (1/2) – Πού θα δούμε χιόνια και παγετό

Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού αύριο, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου.

Παγετός αναμένεται τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, αύριο αναμένεται αίθριος γενικά καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές αναμένονται στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανώς στην Ανατολική Στερεά.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας και πιθανώς της Ανατολικής Στερεάς, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα μετά τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 5 βαθμούς,
στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -9 έως 11,
στην Ήπειρο από -8 έως 10 βαθμούς,
στη Θεσσαλία από -8 έως 9,
στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -7 έως 11,
στα Επτάνησα από 0 έως 11 βαθμούς,
στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από -1 έως 9,
στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες/βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται αρχικά τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού με πιθανότητα τοπικών βροχών στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρα ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (άνω των 300 μέτρων) στα βόρεια του νομού. Στο υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση στα 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι τοπικά έως 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.