ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κακοκαιρία «Elias»: «Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Αττική – Ισχυρή καταιγίδα και κεραυνοί

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας

Κακοκαιρία «Elias»: «Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Αττική – Ισχυρή καταιγίδα και κεραυνοί

Η κακοκαιρία «Elias» «χτυπάει» από τα ξημερώματα την Αττική και έντονη βροχόπτωση ξέσπασε τόσο στο κέντρο όσο και στα βόρεια προάστια.

Σε πολλά σημεία, μάλιστα, η καταιγίδα ήταν τόσο μεγάλης έντασης όπου ήταν αδύνατο να δει κανείς σε απόσταση μερικών μέτρων.

Παράλληλα με την έντονη βροχόπτωση, έντονη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα καθώς λίγες ώρες πριν το χάραμα, η νύχτα έγινε μέρα από πάρα πολλούς κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή της Αττικής.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στην Αττική, όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, για αυτό και από το βράδυ της Τρίτης (26/9) είχαν ήδη σταλεί προειδοποιητικά μηνύματα από το 112.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες σημειώνονται το πρωί της Τετάρτης στη Στερεά Ελλάδα, τη Φωκίδα, την Εύβοια και την Ευρυτανία.

Βρέχει, επίσης, στην ορεινή Κορινθία αλλά και στα ανατολικά της Αχαΐας ενώ για τη Θεσσαλία σημείωσε ότι δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα

Κατά τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η βροχή θα συνεχιστεί μέχρι και μετά τις 7 το πρωί αλλά με μειούμενη ένταση.

Την ίδια ώρα η Hellenic Train ανακοίνωσε λίγο μετά τις 6 το πρωί καθυστερήσεις και ακυρώσεις στη γραμμή Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και έντονων καιρικών φαινομένων.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το σύστημα κακοκαιρίας «Elias» θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη.

Είναι πιθανόν να σημειωθούν κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.