Κίνδυνος ισχυρών καταιγίδων απόψε στο βόρειο Ιόνιο

Ο Σάκης Αρναούτογλου ενημερώνει για το πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Κίνδυνος ισχυρών καταιγίδων απόψε στο βόρειο Ιόνιο

Σοβαρή προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα απευθύνουν μετεωρολόγοι για τις επόμενες ημέρες, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να κορυφωθεί την Κυριακή με ισχυρές καταιγίδες. 

Ο Σάκης Αρναούτογλου με νέα ανάρτησή του στα social media υπογραμμίζει τον κίνδυνο ακραίων καιρικών φαινομένων από το βράδυ της Τετάρτης στο βόρειο Ιόνιο, σε Κέρκυρα, Παξούς και παράκτια τμήματα της Ηπείρου.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στα social media

Τρία «κύματα» κακοκαιρίας μέχρι και την Κυριακή – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες – Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα και από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Τρία διαδοχικά «κύματα» κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα. Αρχής γενομένης από την Πέμπτη καταιγίδες θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν εξαπλωθεί στα 3/4 περίπου της επικράτειας αφήνοντας στην ουσία εκτός τα νοτιότερα θαλάσσια τμήματα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, η δυτική χώρα θα επηρεαστεί σημαντικά, ενώ το πέρασμα από τον υπόλοιπο ηπειρωτικό κορμό αν και γρήγορο δείχνει και αυτό να έχει τους κινδύνους του σε τοπικό επίπεδο.

Προσοχή χρειάζεται και το ανατολικό Αιγαίο όπου και θα αποδυναμωθεί το πρώτο «κύμα» κακοκαιρίας.

Την Παρασκευή τα έντονα φαινόμενα θα εστιάζονται στο ανατολικό Αιγαίο με ένα νέο κύμα ισχυρών βροχών – καταιγίδων να ξεκινά και πάλι προς το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Αυτό το «κύμα» μέσα στο Σάββατο θα απασχολήσει κυρίως τα δυτικά, σε δεύτερο βαθμό το ανατολικό Αιγαίο ενώ θα εμφανίσει τάσεις διάλυσης – εξασθένισης όταν έρθει αντιμέτωπο με την οροσειρά της Πίνδου.

Την Κυριακή εκτεταμένη κακοκαιρία φαίνεται να απασχολεί το σύνολο της χώρας από τα βορειοδυτικά με πολύ ισχυρές βροχές, θυελλώδεις ανέμους ακόμη και χιόνια σε βουνά.

Μια κακοκαιρία που θα μας θυμίσει προχωρημένο Φθινόπωρο που θα «ξεδιψάσει» από τη μια μεγάλες εκτάσεις που περιμένουν πως και πως τις βροχές, από την άλλη όμως πιθανόν να φέρει και προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.