ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Meteo: Οι οχτώ περιοχές με τις μεγαλύτερες ριπές ανέμου σήμερα – Τα 89 χλμ/ώρα έφτασε η ταχύτητα των ανέμων

Επιμένουν τα ισχυρά μελτέμια

Meteo: Οι οχτώ περιοχές με τις μεγαλύτερες ριπές ανέμου σήμερα – Τα 89 χλμ/ώρα έφτασε η ταχύτητα των ανέμων

Ισχυροί άνεμοι επικράτησαν για ακόμα μία ημέρα στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο την Κυριακή 13 Αυγούστου, όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo.gr.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, οι ριπές του ανέμου στην Αράχωβα έφτασαν τα 89 χλμ/ώρα.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου έως τις 17:00 το απόγευμα:

Η πρόγνωση του meteo για τον καιρό της Δευτέρας 13 Αυγούστου

Τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και νότια. Ενισχυμένο θα είναι το μελτέμι στο Αιγαίο, με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ πολύ υψηλή αναμένεται η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στη Θράκη και τοπικά στην Αττική.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά τμήματα της χώρας, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια όπου θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Υψηλή θα είναι κατά τόπους η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών, ενώ στη Θράκη και σε τμήματα της Αττική θα είναι πολύ υψηλή.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 33-35, στην Ήπειρο από 18 έως 34 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 17 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 32-34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 31-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ αλλά βαθμιαία θα επικρατήσουν και εκεί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.