Meteo: Πρωτομαγιά με λασποβροχές – Άστατος ο καιρός του τριημέρου

Πού θα εντοπίζονται την Κυριακή τα φαινόμενα

Meteo: Πρωτομαγιά με λασποβροχές – Άστατος ο καιρός του τριημέρου

Άστατος θα είναι ο καιρός κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, η μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και οι σχετικά αυξημένες κατά τόπους συγκεντρώσεις σκόνης

Πιο αναλυτικά, για το υπόλοιπο της σημερινής μέρας αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας και στη Μακεδονία, με τα φαινόμενα να είναι πιο ισχυρά στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω περιοχών. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων και δεν θα ξεπερνούν τα 4 και τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 24-26 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τους 20-22 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες ιδίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Πού θα εντοπίζονται την Κυριακή τα φαινόμενα

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και πιο ασθενή και θα εντοπίζονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής χώρας, της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι θα σημειώσουν μικρή εξασθένηση.

Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τη Δευτέρα βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, αναμένονται στα δυτικά τμήματα της χώρας, στην Πελοπόννησο, στην Στερεά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα οι συγκεντρώσεις σκόνης στη χώρα, με εξαίρεση τα βόρεια, θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.