ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ – Καταιγίδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σήμερα

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και σήμερα, Σάββατο στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ – Καταιγίδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σήμερα

Βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρότερες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο αναμένονται για το υπόλοιπο του Σαββάτου 11/11.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα σημειωθούν και στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης έως το μεσημέρι.

Μετά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα ανατολικά της Θράκης, στο Ανατολικό Αιγαίο και στις Κυκλάδες, ενώ σποραδικές βροχές θα σημειωθούν και στα ορεινά της Πίνδου, της Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και οι δυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ όμως σταδιακά έως το βράδυ θα γίνουν δυτικοί έως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20-22 °C στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και τους 22-24 °C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο υπόλοιπο Αιγαίο. Μόνο στην Κρήτη θα φτάσει κατά τόπους τους 26-28 °C.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ του Σαββάτου 11/11.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για το Σάββατο 11/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 11/11 προς Κυριακή 12/11 αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενώ σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στα ορεινά της Πίνδου και της Δυτικής Στερεάς. Από το μεσημέρι της Κυριακής 12/11 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Μακεδονία. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Έπεσε πολλή βροχή σε Γιάννινα, Λακωνία και Τρίκαλα

Σημαντικές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί του Σαββάτου 11/11, κατά κύριο λόγο στα βόρεια, δυτικά και νότια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Τo μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στη Αγία Κυριακή Ιωαννίνων (81 χιλιοστά). Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί του Σαββάτου 11/11.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.