ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Ψήνονται» στην Ισπανία: Έφτασε τους 43 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Στα «κόκκινα» και η Γαλλία

«Ψήνονται» στην Ισπανία: Έφτασε τους 43 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας αναφέρει ότι μια θερμή αέρια μάζα από τη Βόρεια Αφρική έφερε στη χώρα το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα του έτους χθες, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να φτάσουν τους 43 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένα μέρη.

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet δήλωσε ότι οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο θα είναι στην κεντρική και νοτιοδυτική Ισπανία, με το κύμα καύσωνα να αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

Μάλιστα, προβλέπονται θερμοκρασίες που θα φτάσουν ακόμη και τους 43 βαθμούς – υψηλό 20ετίας – για τις πόλεις Σεβίλλη, Κόρδοβα και Μπανταχόθ. Στην πόλη της Σεβίλλης, ακόμη και οι οδηγοί αμαξών αποφάσισαν να διακόψουν την εργασία τους και να σταματήσουν να μεταφέρουν τουρίστες στα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης, όπως το παλάτι Real Alcazar και την Plaza de Espana, όπως μεταδίδει το Euronews.

Παρόμοια αναμένεται να είναι η κατάσταση και στην γειτονική Γαλλία αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να φτάσουν έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου στα νότια.

Το κύμα καύσωνα θα επηρεάσει πρώτα το νότιο τμήμα της χώρας, αν και είναι αβέβαιο πόσο θα εξαπλωθεί στο βορρά, δήλωσε η Meteo France. Οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν τους 35 με 38 βαθμούς Κελσίου από τα μέσα της εβδομάδας έως το Σαββατοκύριακο και δεν αναμένεται να πέσουν κάτω από τους 20 βαθμούς, προέβλεψε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Η Meteo France δήλωσε πως το φετινό κύμα καύσωνα πρόκειται να φτάσει ασυνήθιστα νωρίς, με τις θερμοκρασίες που προβλέπονται, να παρατηρούνται κανονικά στην κορύφωση του καλοκαιριού.

Αυτό οφείλεται σε ένα σύστημα χαμηλής πίεσης που βρίσκεται μεταξύ των Αζόρων και της Μαδέρας στον Ατλαντικό, το οποίο ευνοεί την άνοδο του θερμού αέρα πάνω από τη δυτική Ευρώπη. Σύμφωνα με την γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, η κορύφωση του κύματος καύσωνα αναμένεται να λάβει χώρα μεταξύ Πέμπτης και Σαββάτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.