Ρόδος: Διακοπές ρεύματος και πτώση δέντρων λόγω της κακοκαιρίας (φώτο & βίντεο)

Έχουν προκληθεί πολλά προβλήματα στο νησί

Ρόδος: Διακοπές ρεύματος και πτώση δέντρων λόγω της κακοκαιρίας (φώτο & βίντεο)

Η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει τη Ρόδο, με τους ισχυρούς ανέμους, που φτάνουν ακόμη και τα δέκα μποφόρ, να έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στο νησί.

Όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων προς και από τη Ρόδο έχουν ακυρωθεί ενώ Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια, παραμένουν κλειστά σήμερα, μετά την χθεσινή απόφαση του δημάρχου κ.Αντώνη Καμπουράκη.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο από τη Ροδιακή οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και σφυροκοπούν το λιμάνι της Ρόδου.

Νωρίς το πρωί οι ισχυροί άνεμοι έβγαλαν τα κύματα στη στεριά, με ένα τμήμα του δρόμου της περιοχής Αφάντου, να ξηλώνεται και να μετατρέπεται σε παγίδα για πεζούς και οδηγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι σχεδόν οι φωτεινοί σηματοδότες του κέντρου βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ έχει δεχθεί μέχρι τώρα αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων που έχει τσακίσει η κακοκαιρία.

Δύο από αυτά στον Αρχάγγελο, ένα στο Παραδείσι, δύο στην Ιαλυσό και αρκετά κλαδιά εντός της πόλεως Ρόδου. Για τον λόγο αυτό, στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ Ρόδου, με εντολή του διοικητή της Υπηρεσίας κου Νικήτα Βενιού, έχει εγκατασταθεί και εκπρόσωπος του Δήμου της Ρόδου από την Υπηρεσία Πρασίνου (κος Καρίκης) έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και στοχευμένες παρεμβάσεις από τις δύο υπηρεσίες σε ολόκληρο το νησί.

Λίγο μετά τις 8 και 20 το πρωί, νέα πτώση δέντρου είχαμε επίσης και στην περιοχή του Παραδεισίου (κοντά στον Άγιο Ανδρέα) καθώς επίσης και στο πάρκο του Σαν Φραγκίσκο. Σε όλες τις περιπτώσεις κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Δήμου, μετέβησαν στο σημείο για τον τεμαχισμό και την απομάκρυνσή τους.

Μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο διοικητής της Π.Υ Ρόδου κος Νικήτας Βενιός, επισήμανε σήμερα το πρωί ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν από χθες το βράδυ είναι ακραίες και για το λόγο αυτό κάλεσε τους ιδιοκτήτες οχημάτων να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους με πολύ προσοχή αν αυτά είναι σταθμευμένα κάτω από δέντρα.

Επίσης έκανε έκκληση σε όλους τους κατοίκους του νησιού να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες καθώς η κακοκαιρία εντείνεται. Και τέλος επισήμανε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές για οποιονδήποτε να επιχειρήσει να βάλει φωτιά στην ύπαιθρο καθώς οι κίνδυνοι για επέκταση με τέτοια ισχύ ανέμων είναι τεράστια.

Χθες πάντως με παρόμοια καιρικά φαινόμενα, υπήρξαν τρεις τέτοιες περιπτώσεις συμπολιτών μας που έβαλαν φωτιά για να κάψουν κλαδιά στο χωράφι τους, γεγονός που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των στελεχών της Πυροσβεστικής Ρόδου, με αυστηρότατες συστάσεις σε βάρος τους.

Από νωρίς το πρωί καταγράφονται επίσης, στιγμιαίες διακοπές του ρεύματος. Ειδικότερα σήμερα το πρωί στον Αρχάγγελο, οι διακοπές αυτές δημιούργησαν και μια σειρά προβλήματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν στα διαδικτυακά μαθήματα που είχαν προγραμματιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε χωριά της δυτικής πλευράς στη Ρόδο έχει ξεκινήσει ήδη να βρέχει ενώ στην πόλη της Ρόδου μαζί με την δυνατή βροχή παρατηρήθηκε και έντονη χαλαζόπτωση. Για τον λόγο αυτό όσοι χρειαστεί να μετακινηθούν με τα οχήματά τους χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.