Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα πέσει χιόνι την Τρίτη – Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα

Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου

Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα πέσει χιόνι την Τρίτη – Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, αλλαγή στο σκηνικό του καιρού θα υπάρξει από την Δευτέρα (9/1) και τα δυτικά με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η Τρίτη (10/11).

Σύμφωνα με την πρόγνωση Αρναούτογλου ο καιρός την Δευτέρα θα έχει βροχές στα δυτικά με αλλαγή φοράς των ανέμων από βοριάδες σε νοτιάδες έντασης έως και 7 μποφόρ.

Την Τρίτη στο «μενού» του καιρού θα προστεθούν και τα χιόνια αλλά σε περιοχές πάνω από τα 1.500 μέτρα κατά μέσο όρο, στην Πελοπόννησο και υψηλότερα, με τις ενδείξεις να δείχνουν ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην κεντρική και δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να το γυρίσει στο σε χιόνι και σε περιοχές λίγο κάτω από τα 1.00 μέτρα.

Όσον αφορά τους ανέμους για την Τρίτη αυτοί θα παραμείνουν νοτιάδες έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο αλλά βοριάδες στο Θερμαϊκό και το Ιόνιο γεγονός που θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα της Τρίτης.

Η κατάσταση αυτή, όμως, δεν φαίνεται να κρατάει πέραν της Τετάρτης (11/1) με τον Σάκη Αρναούτογλου να εκτιμά ότι ο καιρός από τις 12-13 Ιανουαρίου «θα μαλακώσει».

Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη (12/1)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (8/1)

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (9/1)

Λίγες νεφώσεις που αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν βροχές και στα βορειοδυτικά από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (10/1)

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Σταδιακή βελτίωση από τη νύχτα στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (11/1)

Στη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση απο το μεσημέρι και μόνο στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (12/1)

Νέα μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα επηρεάσουν όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.