Ισραηλινά α/α, Predator και CVC είναι το ίδιο πράγμα…

Θα «βράσουμε»: Δείτε πώς θα κυμανθεί η θερμοκρασία τη Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα – Θα φτάσει μέχρι και τους 41°C

Παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, δεν αποκλείονται τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κατά τις απογευματινές ώρες

Θα «βράσουμε»: Δείτε πώς θα κυμανθεί η θερμοκρασία τη Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα – Θα φτάσει μέχρι και τους 41°C

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Σε νέο «κύμα» έντονης ζέστης εισέρχεται η χώρα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές να αγγίζει ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, δεν αποκλείονται τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κατά τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και μεταβλητοί, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 4 μποφόρ.

Στις ανατολικές περιοχές θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι έντασης 3 έως 5 μποφόρ, με τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει αυξημένη, με τις Κυκλάδες να φτάνουν τους 33-34 βαθμούς, τα υπόλοιπα νησιά τους 35-37 και την ηπειρωτική χώρα τους 39-41 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ στα ορεινά υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 βαθμούς, φτάνοντας τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 40.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται γενικά αίθριες συνθήκες, με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα και πιθανές βροχές στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 40 βαθμούς.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται αίθριος καιρός, με πιθανότητα πρόσκαιρων νεφώσεων και τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 41 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα παραμείνει καθαρός, με βόρειους ανέμους έως 6 μποφόρ και θερμοκρασίες έως 36 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με ανέμους 4 έως 6 μποφόρ και θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, βόρειοι άνεμοι έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 25 έως 38 βαθμούς, ενώ στα παραθαλάσσια σημεία θα είναι χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πιθανές νεφώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά, μεταβλητούς ανέμους και θερμοκρασία έως 37 βαθμούς.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.