ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θεσσαλονίκη: Τα στοιχεία του meteo για την κακοκαιρία – Έπεσαν 84 τόνοι νερό ανά στρέμμα σε 7 ώρες

Η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 300 κλήσεις

Θεσσαλονίκη: Τα στοιχεία του meteo για την κακοκαιρία – Έπεσαν 84 τόνοι νερό ανά στρέμμα σε 7 ώρες

Εικόνες χάους αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας (17.6.2023) στη Θεσσαλονίκη, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας τα ξημερώματα, καθώς παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, πλημμύρισαν σπίτια, ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 300 κλήσεις.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, η κακοκαιρία έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις σε όλη τη Θεσσαλονίκη και στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Οι εικόνες από τις περιοχές της πόλης είναι χαρακτηριστικές, με τους δρόμους και τα σπίτια να έχουν γεμίσει νερά και λάσπες.

Οι πολίτες είναι σε απόγνωση. Μια γυναίκα που έμενε σε ισόγειο, χρειάστηκε να την πάρουν στους ώμους οι δικοί της άνθρωποι για να απεγκλωβιστεί, καθώς το σπίτι της πλημμύρισε. «Την έβαλε ο άντρας μου στους ώμους για να την βγάλουμε από το σπίτι και να την ανεβάσουμε», δήλωσε συγκινημένη η κόρη της.

Τα στοιχεία του meteo για την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία του meteo για τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας που «χτύπησε» τη Θεσσαλονίκη, καθώς από τις 02:30 έως τις 09:30 καταγράφηκαν 84 χιλιοστά υετού, μεταδίδει το voria.gr.

Αξιοσημείωτο είναι ότι 1 χιλιοστό βροχής αντιστοιχεί σε 1 λίτρο νερό ανά τετραγωνικό μέτρο ή 1 τόνο νερό ανά στρέμμα. Εν προκειμένω, δηλαδή, έπεσαν 84 τόνοι νερό σε ένα στρέμμα μέσα σε επτά ώρες!

Η κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» και την υπόλοιπη χώρα, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, με βροχές, χαλάζι και κεραυνούς, σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στο newsit.gr.

Τουλάχιστον 300 κλήσεις στην πυροσβεστική

Από την κακοκαιρία πλημμύρισε και ο δρόμος που οδηγεί σε κέντρο αιμοκάθαρσης, γι’ αυτό και κλήθηκε η πυροσβεστική για να βοηθήσει τουλάχιστον 40 νεφροπαθείς να φτάσουν σε αυτό για να κάνουν αιμοκάθαρση.

Άλλωστε, η πυροσβεστική βρίσκεται επί ποδός από τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς μέχρι τις 7:30 το πρωί δέχτηκε τουλάχιστον 300 κλήσεις για αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν σε απάντληση υδάτων.

Παράλληλα, ξεχείλισε ρέμα στην Πολίχνη ενώ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Νέαπολης – Συκεών, Σάκης Λαζαρίδης, δήλωσε ότι παρασύρθηκαν 3 αυτοκίνητα και μια μηχανή από τα ορμητικά νερά.

Δείτε βίντεο από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.