ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

«Χαλάει» ο καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει βροχές και καταιγίδες – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

«Χαλάει» ο καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει βροχές και καταιγίδες – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

«Χαλάει» τις επόμενες ώρες ο καιρός καθώς η χώρα μας θα επηρεαστεί από την «ψυχρή λίμνη» η οποία θα φέρει βροχές και καταιγίδες.

Ήδη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σημειώνονται καταιγίδες.

«Θα έχουμε καταιγίδες οπωσδήποτε στο Βόρειο Αιγαίο, στη Μυτιλήνη, καθώς κατεβαίνει το σύστημα», είπε.

Όπως ανέφερε, «οι θερμοκρασίες έχουν υποχωρήσει, πάμε για τα κανονικά. Μόνο στην Κρήτη θα φτάσουμε τους 30 και λίγο παραπάνω βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα είμαστε στους 27-29 βαθμούς».

Για το Σαββατοκύριακο, ο κ. Γιαννόπουλος προέβλεψε ότι στα ηπειρωτικά «θα βγάλει τοπικά βροχές και καταιγίδες. Τα περισσότερα φαινόμενα φαίνεται να είναι μεσημέρι-απόγευμα. Ανοιξιάτικη αστάθεια το λέμε αυτό. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει το βράδυ της Κυριακής».

Κολυδάς για καιρό: Καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως τα ΒΑ σήμερα και αύριο

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, μέσω X, ανέφερε: «Οι καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως τα ΒΑ σήμερα και αύριο. Το κυριότερο πάντως είναι ότι επέστρεψε το #γαλάζιο του ελληνικού ουρανού, που μας “έλειψε” τόσο καιρό…».

Σε προηγούμενη ανάρτησή του, ο κ. Κολυδάς ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσει τη χώρα μας το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης».

«Ο καιρός αυτός οφείλεται σε ένα αποκομμένο χαμηλό που συνοδεύεται από μια ψυχρή μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι αέριες μάζες του χαμηλού θα έρθουν σε αντίθεση με τις θερμότερες και υγρότερες στα κατώτερα στρώματα.

Η αντίθεση αυτή αλλά και η δυναμική του χαμηλού θα προκαλέσουν σύννεφα κατακόρυφης ανάπτυξης (Cu, CB) και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά», εξήγησε.

Η εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο σε χάρτες της ΕΜΥ:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.