Κακοκαιρία: Δείτε πως θα επηρεάσει την Ελλάδα το φαινόμενο «Santa Cecilia»

Το σύστημα από την Ιταλία που θα κατευθύνεται ανατολικά, φέρνει πιο έντονα φαινόμενα και ενίσχυση των ανέμων

Κακοκαιρία: Δείτε πως θα επηρεάσει την Ελλάδα το φαινόμενο «Santa Cecilia»

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού που έρχεται από την Ιταλία.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος στην ανάρτησή του στο Facebook, το φαινόμενο αυτό θα φτάσει εξασθενημένο στη χώρα μας, αν και θα επηρεάσει τον καιρό με ισχυρούς νότιους άνεμους και τοπικές καταιγίδες.

«Το βαρομετρικό χαμηλό SANTA CECILIA, αποτέλεσμα της αναμενόμενης εκρηκτικής κυκλογένεσης στην κεντρική Μεσόγειο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δεν θα επηρεάσει τη χώρα μας στον βαθμό που αναμένεται να επηρεάσει αύριο Τρίτη την Ιταλία!! Παρόλαυτα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και στη χώρα μας!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σάκης Αρναούτογλου: Πώς θα είναι ο καιρός της Τρίτης 22/11/22

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΡΤ από τον Σάκη Αρναούτογλου, το σύστημα από την Ιταλία που θα κατευθύνεται ανατολικά, φέρνει πιο έντονα φαινόμενα και ενίσχυση των ανέμων. Ωστόσο, τα καλά νέα για τη χώρα μας, είναι πως θα έχει εξασθενίσει μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα.

Παρ’ όλα αυτά, θα καταφέρει να ενισχύσει τους ανέμους και να φέρει βροχές και καταιγίδες. Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης 22 Νοεμβρίου στη δυτική Ελλάδα θα έχει βροχές σε Ήπειρο και βορειοδυτικό Ιόνιο, ενώ στα ανατολικά νησιωτικά θα επικρατεί λιακάδα.

Από το μεσημέρι και μετά η αστάθεια θα μεταφερθεί ανατολικά και οι βροχές/καταιγίδες θα ενταθούν στα βορειοδυτικά της χώρας. Στα βορειοανατολικά θα συννεφιάσει και ο ήλιος θα παραμείνει στα ανατολικά νησιωτικά.

Το βράδυ αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, με βροχές και δυνατούς νοτιάδες. Τοπικές μπόρες θα πέσουν επίσης στα νότια της Κρήτης, με τους ανέμους να πνέουν νότιοι στο Ιόνιο εντάσεως 8-9 Μποφόρ και στα 7-8 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά ηπειρωτικά, στους 18-19°C στο Ιόνιο και στους 12-15°C στα βορειοανατολικά τμήματα της Ελλάδας.

Στην Αττική θα εμφανιστούν λίγα σύννεφα το πρωί, ενώ κάποιες βροχές αναμένονται το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, νοτιάδες, έντασης 7-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και στην κεντρική Μακεδονία λίγα σύννεφα θα έχει το πρωί, αλλά από το μεσημέρι θα υπάρξουν κάποια φαινόμενα. Το βράδυ θα παρατηρηθεί επιδείνωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου θα επικρατεί άστατος καιρός στα δυτικά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου ο καιρός θα βελτιωθεί αρκετά, με τη θερμοκρασία ωστόσο να μην ξεπερνά τους 18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου αναμένεται ηλιοφάνεια από το πρωί και λίγες συννεφιές με τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και η μέγιστη θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου θα επικρατεί φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, με τους ανέμους να στρέφονται σε ανατολικούς. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο ακόμη, στους 15°C.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.