ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Κακοκαιρία «EVA»: 18.000 κεραυνοί έπεσαν στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο (φώτο-βίντεο)

Σημειώθηκαν, διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αθήνας όπως στην Ομόνοια, την Καλλιθέα και τη Νίκαια

Κακοκαιρία «EVA»: 18.000 κεραυνοί έπεσαν στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο (φώτο-βίντεο)

Μέχρι τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου έπεσαν στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο 18.000 κεραυνοί, ενώ η κακοκαιρία «EVA» συνεχίζει την επέλασή της.

Στην Αττική εκδηλώθηκαν σφοδρές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβλήματα, ούτε στην Αττική ούτε στην υπόλοιπη επικράτεια. Η Πυροσβεστική δέχτηκε 13 κλήσεις για κοπές δέντρων μέσα στη νύχτα στην Αττική, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο αριθμός ήταν μονοψήφιος.

Παρόλα αυτά, όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ σύμφωνα με όσα είπαν πηγές της Πυροσβεστικής κατά το νυχτερινό πέρασμα της κακοκαιρίας δεν δέχθηκαν κάποια κλήση για απεγκλωβισμό ή άντληση υδάτων. talos.jpg

Σημειώθηκαν, ωστόσο, κάποιες διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αθήνας όπως στην Ομόνοια, την Καλλιθέα και τη Νίκαια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σφοδρή καταιγίδα έπληξε και το Χαϊδάρι, όπου από έναν κεραυνό πήρε φωτιά ένας φοίνικας.

Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, χάρη όμως και στα αντανακλαστικά των κατοίκων της περιοχής που όταν αντιλήφθηκαν την φωτιά ενημέρωσαν άμεσα τις Αρχές και ανέβασαν τις τέντες στα μπαλκόνια τους προκειμένου να μην εξαπλωθεί.

Νωρίτερα το Σάββατο η επέλαση της κακοκαιρίας ξεκίνησε από το Ιόνιο όπου σημειώθηκαν μέχρι και υδροστρόβιλοι όπως και στην Πελοπόννησο, ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα επηρέασαν και περιοχές της Μακεδονίας.

Σήμερα αναμένεται να είναι μία μέρα με έντονες βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ ο καιρός αναμένεται να φτιάξει σταδιακά από αύριο Δευτέρα.

Ωστόσο, χρειάζεται ακόμα έντονη επαγρύπνηση, καθώς το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ είναι ακόμα σε ισχύ για όλη τη χώρα.

Δορυφορική απεικόνιση των περιοχών βροχόπτωσης της κακοκαιρίας EVA έως το απόγευμα του Σαββάτου 5

Με χρήση δεδομένων του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat – 11 και εξειδικευμένου λογισμικού, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr απεικονίζει σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τις περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης στα διάφορα τμήματα της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης από τις 10:00 έως τις 18:00 του Σαββάτου 05/11 καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.