ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κακοκαιρία στις ΗΠΑ – Ε.Λέκκας: «Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μια πολική βόμβα και στη χώρα μας»

«Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε σε ένα μεγάλο βαθμό είναι να θωρακιστούμε, να έχουμε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα»

Κακοκαιρία στις ΗΠΑ – Ε.Λέκκας: «Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μια πολική βόμβα και στη χώρα μας»

Ο καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών του δηλώσεών, μίλησε για τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις ΗΠΑ, τονίζοντας πως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μια πολική βόμβα και στη χώρα μας.

«Ακόμα δεν έχουμε μπει σε πλήρη αποσταθεροποίηση. Βλέπουμε γεγονότα τα οποία αφορούν το παγκόσμιο γίγνεσθαι και επίπεδο και φαινόμενα τα οποία αφορούν περιοχές, ολόκληρες ηπείρους, ακόμα και κράτη. Αυτά είναι πρωτοφανή και έχουν να εμφανιστούν, όπως προαναφέρθηκε, τουλάχιστον εκατό χρόνια. Θεωρούμε ότι είναι το έναυσμα ουσιαστικά της κλιματικής κρίσης» δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών.

«Βλέπουμε μία πλήρη αναστροφή της κατάστασης. Τώρα που θα έπρεπε να υπάρχει χειμώνας υπάρχει σχεδόν καλοκαιρία και αυτό το δούμε και να εξελίσσεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με αντίθετα φαινόμενα» είπε ο κ. Λέκκας.

«Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε σε ένα μεγάλο βαθμό είναι να θωρακιστούμε, να έχουμε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα ως ένα βαθμό και οι επιπτώσεις θα είναι μικρότερες όλο αυτές.

Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, που σημαίνει προπαρασκευή και ετοιμότητα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και όλα αυτά τα φαινόμενα», τόνισε ακόμη ο καθηγητής Γεωλογίας.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «όταν σε μια περιοχή μπορεί να εμφανίζονται ακραία καιρικά φαινόμενα, δηλαδή μικρές θερμοκρασίες, έντονες χιονοπτώσεις, σε μια άλλη περιοχή του πλανήτη είναι πιθανόν να εμφανίζονται εντελώς αντίθετα φαινόμενα για να διατηρείται η ισορροπία συνολικά στο σύστημα της ατμόσφαιρας, εκεί όπου εξελίσσονται τα υδρομετεωρολογικά φαινόμενα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.