Κάλυμνος: Ψαράς αλίευσε λαγοκέφαλο «τέρας» στο λιμάνι του νησιού (βίντεο)

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλοί από τους λεγόμενους «Λεσεψιανούς μετανάστες»

Κάλυμνος: Ψαράς αλίευσε λαγοκέφαλο «τέρας» στο λιμάνι του νησιού (βίντεο)

Η θαλάσσια περιοχή στον εξωτερικό μόλο στην Κάλυμνο είναι γεμάτη από λαγοκέφαλους, μάλιστα μεγάλων διαστάσεων.

Μπροστά σε ένα «τέρας» που ξεπερνούσε τα έξι κιλά βρέθηκε ο Μιχάλης Μαμουζελλος, δεινός ψαράς, διαχειριστής της σχετικής σελίδας στο Facebook «Fishing gives life», με χιλιάδες ακόλουθους, που καθημερινά περνά τον ελεύθερο του χρόνο σε πολλά σημεία του νησιού, ψαρεύοντας με το καλάμι του και εφαρμόζοντας πρωτοποριακές μεθόδους.

Σε μια από αυτές τις εξορμήσεις έμεινε έκπληκτος, παρόλη την εμπειρία του, όταν στα αγκίστρια του πιάστηκε ένας τεράστιος λαγοκέφαλος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλοί από τους λεγόμενους «Λεσεψιανούς μετανάστες», όπως ονομάζονται τα ωκεάνια ψάρια που μετακόμισαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και έχουν κατακλύσει τις θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Ένα είδος καταστροφικό για τα αλιεύματα της περιοχής, επικίνδυνο για τον άνθρωπο, αφού καταγράφτηκαν πολλές επιθέσεις σε λουόμενους και ψαροντουφεκάδες, ειδικά όταν είναι κοπάδια ή παρόμοιου μεγέθους, όπως αυτός που έφερε στην επιφάνεια ο Μιχάλης Μαμουζελλος.

Αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για τους παράκτιους αλιείς αυτό το ξενικό είδος, όπως και άλλα πολλά, το οποίο να επισημανθεί πως προκαλεί τον θάνατο αν καταναλωθεί το κρέας του, που βλέπουν τα αλιεύματα να μειώνονται ανησυχητικά αλλά και τα εργαλεία της δουλειάς τους να καταστρέφονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.