Μια ερώτηση που κάνουμε συχνά όσοι έχουμε κατοικίδιο στο σπίτι, «γιατί ο σκύλος μου με ακολουθεί παντού;».

Το ένστικτο είναι η βασικότερη αιτία. Σύμφωνα με το American Kennel Club, ένας σκύλος που ακολουθεί παντού τον ιδιοκτήτη του είναι «σκύλος Velcro».

Οι σκύλοι είναι φυσικά ζώα αγέλης, εξηγεί το AKC, και οι άνθρωποι είναι η αγέλη τους.

Είναι επίσης σύνηθες φαινόμενο τα κουτάβια να κοιτούν τους ιδιοκτήτες τους όπως θα κοιτούσαν τις μητέρες τους.

Αν προσφέρετε στον σκύλο σας στοργή και λιχουδιές μπορεί να είναι ένας άλλος λόγος για να είναι κολλητός σας. Όταν παίρνει ανταμοιβή γιατί σας ακολουθεί παντού, ο σκύλος σας θα συνεχίσει να το κάνει.

Οι ράτσες

Επιπλέον, μπορεί να είναι πιο συνηθισμένο για σκυλιά από ορισμένες ράτσες (όπως τα σκυλιά εργασίας ή βοσκής) να είναι προσκολλημένα στους ανθρώπους περισσότερο από άλλα σκυλιά, σημειώνει το AKC. Αυτές οι ομάδες έχουν ανατραφεί για να είναι δίπλα σε ανθρώπους, επομένως το να σας ακολουθούν είναι στο DNA τους.

Ο σκύλος σας μπορεί επίσης να θέλει να σας πει κάτι με αυτό τον τρόπο. Για παράδειγμα, μπορεί να βαριέται και να ψάχνει για συμπαίκτη. Μπορεί να πεινάει ή να θέλει να βγει έξω για την ανάγκη του.

Τι να προσέξετε

Δείτε για σημάδια άγχους αποχωρισμού. Εάν ο σκύλος σας είναι πολύ στενοχωρημένος όταν δεν είστε μαζί του, μπορεί να βιώνει άγχος αποχωρισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας ή έναν επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων για να σας βοηθήσει να θέσετε υγιή όρια και έτσι ο χρόνος με το κατοικίδιό σας θα είναι πιο ευχάριστος.