Απόφαση «βόμβα» στην Αυστραλία: Πρόστιμο 2.400 ευρώ σε όσους δε βγάζουν βόλτα το σκύλο τους

Απόφαση «βόμβα» στην Αυστραλία: Πρόστιμο 2.400 ευρώ σε όσους δε βγάζουν βόλτα το σκύλο τους

Αντιμέτωποι με πρόστιμο 2.467 ευρώ είναι οι ιδιοκτήτες σκύλων στην Αυστραλία που δεν βγάζουν τους τετράποδους φίλους τους για βόλτα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε στη χώρα προβλέπει πολύ αυστηρές ποινές σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των ζώων.

Οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν αυστηρά πρόστιμα εάν δεν παρέχουν τα βασικά όπως καταφύγιο, φαγητό και νερό. Επίσης όσοι έχουν περιορισμένα τα σκυλιά για 24 ώρες και δεν τα αφήνουν να κινούνται ελεύθερα για δύο ώρες θα έρθουν επίσης αντιμέτωποι με τις Αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο νόμος προβλέπει ακόμη πως αναλόγως την κακομεταχείριση, ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να στερηθεί την άδεια να έχει ένα ζώο περισσότερο από έξι μήνες ενώ οι αρμόδιες Αρχές θα μπορούν να δώσουν για υιοθεσία ή να πουλήσουν το ζώο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.