Κτηνίατρος αποκαλύπτει τους λόγους που δεν θα έπαιρνε ποτέ αυτές τις 5 ράτσες σκύλων και γίνεται viral

Το βίντεο έχει πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές

Κτηνίατρος αποκαλύπτει τους λόγους που δεν θα έπαιρνε ποτέ αυτές τις 5 ράτσες σκύλων και γίνεται viral

Viral έχει γίνει στο TikTok ένας Βρετανός κτηνίατρος που αποκάλυψε ποιες πέντε ράτσες σκύλων δεν θα είχε ποτέ στην κατοχή του και γιατί.

Πριν από λίγο καιρό, μία άλλη κτηνίατρος από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ είχε συγκεντρώσει πάνω από 8,3 εκατομμύρια προβολές όταν μοιράστηκε τις δικές της απόψεις για το ποια σκυλιά θα ήθελε να έχει στο σπίτι της και ποια όχι, κρίνοντας από τους ασθενείς που βλέπει στο κτηνιατρείο της.

Και τώρα, ένας Βρετανός κτηνίατρος που υπογράφει με το όνομα @ben.the.vet, έχει πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές στο ίδιο θέμα – αναφέροντας και διαφορετικές ράτσες σκύλων, ενώ φροντίζει να τονίσει πως κάποιοι μπορεί να διαφωνούν, αλλά πως ο ίδιος θέλει απλώς να εκθέσει τη γνώμη του.

Οι πέντε ράτσες σκύλων που δε θα έπαιρνε ποτέ

Αναφερόμενος στην πρώτη ράτσα σκύλου που δεν θα ήθελε να αποκτήσει, είπε: «Η πρώτη από τις πέντε για μένα είναι το Chow Chow. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κάποια καλά, αλλά έχω παρατηρήσει ότι δεν έχουν πολύ καλό ταμπεραμέντο, είναι πραγματικά απόμακρα σκυλιά. Συχνά είναι πολύ επιθετικά στους κτηνιάτρους και μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να τους βάλεις ένα φίμωτρο». Πρόσθεσε επίσης πως «υποφέρουν συχνά από προβλήματα με τα μάτια» και σημείωσε ότι βρίσκει τις μοβ γλώσσες τους «λίγο εκνευριστικές». Chow Chow Breed Information

Η δεύτερη ράτσα σκύλων που ανέφερε ο κτηνίατρος ήταν το Cavalier King Charles Spaniel. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «ατυχές» το γεγονός ότι αυτή η ράτσα υποφέρει από τόσα πολλά προβλήματα υγείας, καθώς είναι «τα πιο αξιαγάπητα σκυλιά». Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα Cavalier King Charles Spaniel - Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ - Koutavi

«Αν επρόκειτο να διαλέξω μια ράτσα σκύλου για τον εαυτό μου, αν δεν υπήρχαν όλα τα προβλήματα υγείας, θα ήταν μάλλον το Cavalier» σημείωσε. «Αλλά έχουν πολλά προβλήματα. Σχεδόν όλα τους πάσχουν από τον ίδιο είδος καρδιακής νόσου, που ονομάζεται νόσος της μιτροειδούς βαλβίδας, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά από αυτά περνούν τις τελευταίες τους μέρες βήχοντας έντονα, παλεύοντας να αναπνεύσουν και τελικά πεθαίνουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Ναι, καταλαβαίνω ότι πρέπει να πεθάνουν από κάτι, αλλά κατά τη γνώμη μου, η εκτροφή ενός σκύλου με τόσο μεγάλη πιθανότητα ασθένειας, δεν είναι δίκαιη».

Ο τρίτος σκύλος που απαρίθμησε ο κτηνίατρος ήταν το dachsund – γνωστό κοινώς ως σκύλος – λουκάνικο. Dachshund Dog Breed Information & Characteristics | Daily Paws

Περιγράφοντάς τα ως «πραγματικά αξιαγάπητα σκυλιά», αποκάλυψε ότι μερικοί από τους αγαπημένους του ασθενείς είναι σκυλιά -λουκάνικα. Ωστόσο, αυτή η ράτσα είναι επίσης επιρρεπής σε προβλήματα υγείας, είπε, κυρίως σε προβλήματα πλάτης, με έναν στους τέσσερις να αναπτύσσει προβλήματα πλάτης κατά τη διάρκεια της ζωής του. Όπως εξήγησε: «Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από απλό πόνο έως πλήρη παράλυση. Αυτό συχνά σημαίνει ότι πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, η οποία είναι προφανώς ένα τεράστιο εγχείρημα με πολύ μεγάλη περίοδο ανάρρωσης., Και πάλι, είναι φανταστικές προσωπικότητες, αλλά με πάρα πολλές πιθανότητες για καρδιοχτύπια».

Προχωρώντας στο επόμενο στη λίστα, ο Μπεν ανέφερε την ράτσα σκύλων Shar Peis. Εξηγώντας το γιατί, είπε: «Έχουν ακόμη και μια ασθένεια που πήρε το όνομά τους και ονομάζεται πυρετός Shar Pei. Υπάρχουν άνθρωποι που εκτρέφουν πιο νορμάλ Shar Pei, αλλά τα περισσότερα έχουν πολλές ζάρες. Τόσες πολλές, που πρέπει να τους ράβουν τα βλέφαρα για να μην τρίβονται οι τρίχες τους στα μάτια». Chinese Shar-Pei Dog Breed Information

Επίσης σημείωσε πως «έχουν πάντα δερματικά προβλήματα και μικροσκοπικά, στενά αυτιά». Πρόσθεσε επίσης πως συχνά προσπαθούν να δαγκώσουν τα αυτιά των κτηνιάτρων.

Η πέμπτη ράτσα σκύλων που απαρίθμησε και η νούμερο ένα που θα απέφευγε, είναι τα σκυλιά με «πλατύ πρόσωπο», κυρίως τα μπουλντόγκ και τα παγκ. Αγγλικό Μπουλντόγκ ο αγαθός φουσκωτός σκύλος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε: «Η κοινωνία έχει εξομαλύνει το γεγονός ότι αυτά τα σκυλιά που ρουθουνίζουν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αναπνεύσουν πολύ καλά. Κάποια από αυτά είναι πιο υγιή από άλλα, αλλά είναι τόσο επιρρεπή σε τόσα πολλά προβλήματα – προβλήματα σπονδυλικής στήλης, δερματικά, προβλήματα με τα μάτια. Το γεγονός ότι πάνω από τα μισά από αυτά πρέπει να υποβληθούν σε καισαρική τομή για να γεννήσουν, είναι αρκετό ηθικό ζήτημα για μένα ώστε να μην θέλω ποτέ να αποκτήσω ένα. Αν εσείς είστε εντάξει με αυτό, ok, αλλά για μένα προσωπικά, δεν είναι πολύ δίκαιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.