ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νεκρός φυσητήρας μετά από σύγκρουση με πλοίο στην Κεφαλονιά – Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κήτος των ελληνικών θαλασσών

Ο φυσητήρας ανήκει στην κατηγορία των θαλάσσιων θηλαστικών όπως και οι φάλαινες

Νεκρός φυσητήρας μετά από σύγκρουση με πλοίο στην Κεφαλονιά – Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κήτος των ελληνικών θαλασσών

Νεκρός εντοπίστηκε ένας φυσητήρας πριν από μερικές εβδομάδες στα δυτικά της Κεφαλονιάς, με σημάδια σύγκρουσης με πλοίο.

Σύμφωνα με ανάρτηση της WWF Greece στο Facebook, «Η Ελληνική Τάφρος έχει πολύ μεγάλη σημασία για αυτά τα θαλάσσια θηλαστικά, καθώς είναι το καταφύγιο 200 περίπου φυσητήρων.

Ταυτόχρονα αποτελεί ένα από τα μοναδικά μέρη της Μεσογείου όπου οι θηλυκές γεννούν και μεγαλώνουν τα μικρά τους. Το πρόσφατο περιστατικό με τον νεκρό φυσητήρα αποδεικνύει ότι οι συγκρούσεις των ζώων αυτών με πλοία εξακολουθούν να συμβαίνουν.

Είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση δράση και περαιτέρω ενίσχυση της αντιμετώπισης του θέματος από τον ναυτιλιακό κλάδο και την πολιτεία. Μαζί με την ifaw, την Oceancare και το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος συνεχίζουμε εντατικά τις προσπάθειες για την προστασία των φυσητήρων και της Ελληνικής Τάφρου».

Ο φυσητήρας ανήκει στην κατηγορία των θαλάσσιων θηλαστικών όπως και οι φάλαινες, τα δελφίνια και οι φώκαινες. Ωστόσο οι φυσητήρες ως κητώδη, συγγενεύουν περισσότερο με τα δελφίνια, παρά με τις φάλαινες και έτσι αποτελεί λάθος να αναφέρουμε τους φυσητήρες ως φάλαινες φυσητήρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, αποτελεί λάθος να τους αποκαλούμε σπερμοφάλαινες από τη παράφραση της αγγλικής τους ονομασίας. Ο φυσητήρας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κήτος, που μπορούμε να συναντήσουμε στα ελληνικά ύδατα: το μεγαλύτερο είναι η πτεροφάλαινα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.