ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Απίστευτοι ισχυρισμοί Κ.Συνολάκη για να δικαιολογήσει τα 550.000 καμένα στρέμματα: Συγκρίνει τα Δερβενοχώρια με την Καλιφόρνια!

Δεν του φάνηκε μεγάλο το νούμερο

Απίστευτοι ισχυρισμοί Κ.Συνολάκη για να δικαιολογήσει τα 550.000 καμένα στρέμματα: Συγκρίνει τα Δερβενοχώρια με την Καλιφόρνια!

Το περίπου μισό εκατομμύριο καμένων στρεμμάτων μέσα σε ένα μήνα δεν θεωρείται μεγάλος αριθμός σύμφωνα με τον Κώστα Συνολάκη, παρόλο που σύμφωνα με την ανακοίνωση του meteo ότι μέχρι και τον Ιούλιο φέτος, κάηκαν τα πενταπλάσια στρέμματα από τον ετήσιο μέσο όρο!

Ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα ανέφερε ότι στη χώρα μας δεν έχουμε δει ακόμα πολύ μεγάλες πυρκαγιές, και προχώρησε σε σύγκριση με τις ΗΠΑ.

«Μέσα στο καλοκαίρι αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Βλέπουμε τους ακραίους καύσωνας και αυτές τις πολύ μεγάλες πυρκαγιές. Δεν έχουν γίνει ακόμα στην Ελλάδα. Είδα σήμερα ότι έλεγαν ότι έχουν καεί 550.000 στρέμματα. Ναι, είναι τραγικό αλλά για να βάλουμε αυτό το νούμερο σε μία μόνο πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, το 2021, κάηκαν περίπου 1 εκατ. στρέμματα» είπε ο Κώστας Συνολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, ξεχνώντας βέβαια ότι η Καλιφόρνια είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανάλυση του meteo, τα περίπου 550.000 στρέμματα καμένων εκτάσεων από την αρχή του 2023 είναι ήδη κατά 30% περισσότερα των συνολικών εκτάσεων που κατά μέσο όρο καίγονται στη χώρα μας (~435.000 στρέμματα) ετησίως, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δεδομένων του Ευρωπαϊκού Παρατηρηρίου για Δασικές Πυρκαγιές για την περίοδο 2006 – 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ο Κώστας Συνολάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τυχόν πυρκαγιές που θα είναι παρόμοιες με αυτή της Ρόδου. «Αυτό που με ανησυχεί πάρα πολύ είναι όταν έχουμε τους πολύ ισχυρούς ανέμους να έχουμε πάλι μία κατάσταση όπως στη Ρόδο. Είναι μία πυρκαγιά που θα σβήσει όταν θέλει. Όταν τελειώσει ο άνεμος και η καύσιμη λύση. Ελπίζω να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.