Παγασητικός: Πώς βρέθηκε ο λύκος στη θάλασσα – Η εκτίμηση των ειδικών (βίντεο)

Οι λύκοι μπορεί να ζουν κυρίως σε βουνά, αλλά δεν αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη θάλασσα

Παγασητικός: Πώς βρέθηκε ο λύκος στη θάλασσα – Η εκτίμηση των ειδικών (βίντεο)

Ο λύκος μπήκε στη θάλασσα και βρέθηκε στα ανοιχτά. Το βίντεο που τράβηξαν ψαράδες από τον Παγασητικό, άρχισε πολύ γρήγορα να κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ο λύκος κολυμπούσε με ταχύτητα μέσα στη θάλασσα, με τους ειδικούς να προχωρούν σε εκτιμήσεις. Οι εικόνες οδηγούν ορισμένους στο συμπέρασμα, πως το άγριο ζώο έπεσε σκόπιμα στον Παγασητικό, επειδή ήθελε να μετακινηθεί.

Οι λύκοι μπορεί να ζουν κυρίως σε βουνά, αλλά δεν αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη θάλασσα. Κολυμπούν γρήγορα και συνήθως εκτελούν την αποστολή τους.

Τον γύρο της Ελλάδας έκανε το βίντεο που τράβηξαν ψαράδες στο Τρίκερι, στο οποίο φαίνεται πως κολυμπούσε ένας λύκος μέσα στη θάλασσα του Παγασητικού.

Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό αν και πρωτόγνωρο για πολλούς. Ο κ. Πάνος Στεφάνου, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του «Αρκτούρου», μιλώντας στο Ράδιο Ένα με αφορμή το περιστατικό αυτό, τόνισε ότι ο λύκος είναι γνωστό πως είναι ένας δεινός κολυμβητής.

Αν και στο βίντεο, όπως είπε ο κ. Στεφάνου, δεν φαίνεται καθαρά, είναι πολύ πιθανό το ζώο που βιντεοσκοπήθηκε να είναι πραγματικά ένας λύκος που κολυμπά. Ο κ. Στεφάνου εξήγησε ότι η επικράτεια του λύκου είναι στην ηπειρωτική χώρα, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο λύκος πιθανώς να ήθελε να μεταφερθεί, καθώς δεν φαίνεται ότι το ζώο έχει μπει στο νερό και θέλει να βγει έξω, αλλά φαίνεται ότι θέλει κάπου να πάει, να φύγει από το μέρος που ήταν και να πάει κάπου αλλού, διασχίζοντας την θάλασσα.

Σε ότι αφορά στον αριθμό των λύκων στην χώρα κι αν υπάρχει κάποια αύξηση του πληθυσμού τους ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Αρκτούρου ανέφερε ότι δεν υπάρχει επίσημη καταμέτρηση ή μία έρευνα που να δείχνει δεδομένα τα τελευταία χρόνια για τον αριθμό των λύκων στη χώρα, όμως ο ίδιος έχει την εικόνα ότι υπάρχει μία αύξηση του πληθυσμού τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθύμισε πως ο λύκος, όπως και η αρκούδα είναι προστατευόμενο είδος, είναι ένα άγριο ζώο, όμως δεν είναι επιθετικό προς τον άνθρωπο. «Τόσο για τον λύκο, όσο και την αρκούδα δεν έχουμε περιστατικά επιθέσεων σε άνθρωπο, άλλωστε δεν τρέφεται ο λύκος με τον άνθρωπο, συνήθως θα προσπαθήσει και ο ίδιος ο λύκος να αποχωρήσει εγκαίρως», είπε χαρακτηριστικά κ. Στεφάνου. Δείτε παρακάτω το βίντεο με τον λύκο στη θάλασσα, που έγινε viral.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.