ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πέντε λάθη που κάνετε και προσελκύουν τα κουνούπια στην αυλή σας

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον χωρίς κουνούπια και να απολαύσετε τον υπαίθριο χώρο σας στο έπακρο

Πέντε λάθη που κάνετε και προσελκύουν τα κουνούπια στην αυλή σας

Καλοκαίρι, αναπόφευκτα, σημαίνει και κουνούπια. Αυτά τα ενοχλητικά έντομα μπορούν να μετατρέψουν μια ευχάριστη υπαίθρια εμπειρία σε έναν εφιάλτη με φαγούρα και… σημάδια.

Ωστόσο, μπορεί κι εσείς εν αγνοία σας να κάνετε λάθη που προσελκύουν κουνούπια στις αυλές σας. Κατανοώντας και αποφεύγοντας αυτές τις κοινές παγίδες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον χωρίς κουνούπια και να απολαύσετε τον υπαίθριο χώρο σας στο έπακρο.

1.Στάσιμο νερό

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που φέρνει τα κουνούπια στην αυλή σας είναι να αφήνετε στάσιμο νερό γύρω σας. Τα κουνούπια χρειάζονται νερό για να αναπαραχθούν και ακόμη και οι μικρότερες πισίνες μπορούν να γίνουν τόπος αναπαραγωγής. Να είστε προσεκτικοί με αυτό, όπως σε άδειες γλάστρες, κουβάδες, φραγμένες υδρορροές κ.λπ. Καθαρίζετε και αλλάζετε τακτικά το νερό σε πιάτα κατοικίδιων ζώων, διακοσμητικά σιντριβάνια και παιδικές πισίνες. Εξαλείφοντας αυτές τις πιθανές θέσεις αναπαραγωγής, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τους πληθυσμούς κουνουπιών στην αυλή σας.

2.Υπερτροφική βλάστηση

Τα κουνούπια αναζητούν σκιά και υγρασία, γεγονός που καθιστά την κατάφυτη βλάστηση ελκυστικό βιότοπο. Το ψηλό γρασίδι και οι πυκνοί θάμνοι παρέχουν κρυψώνες για τα κουνούπια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κουρέψτε τακτικά το γκαζόν σας, κόψτε τη βλάστηση και απομακρύνετε τα υπολείμματα για να δημιουργήσετε ένα λιγότερο ελκυστικό περιβάλλον για τα κουνούπια. Επιπλέον, σκεφτείτε να φυτέψετε φυτά που απωθούν τα κουνούπια, όπως λεβάντα, ή σιτρονέλα ή μελισσόχορτο, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη φυσική αποτροπή των κουνουπιών.

3.Έλλειψη συντήρησης

Οι παραμελημένες αυλές με ασυντήρητες κατασκευές μπορεί να προσελκύσουν ακούσια κουνούπια. Οι βουλωμένες υδρορροές, οι διαρροές στις εξωτερικές βρύσες και οι κατεστραμμένες σήτες παρέχουν ευκαιρίες στα κουνούπια να βρεθούν στην αυλή σας.

4.Αφήνετε έξω φαγητό

Ο καθαρισμός μετά τα γεύματα σε εξωτερικούς χώρους μπορεί επίσης να διατηρήσει τον χώρο σας καθαρό και απαλλαγμένο από κουνούπια, γι’αυτό όσο κουρασμένοι κι αν είστε μετά από ένα γεύμα, μην το αμελήσετε.

5.Πάρα πολύ διοξείδιο του άνθρακα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα κουνούπια μπορούν να ανιχνεύσουν μια ποικιλία ενώσεων, συμπεριλαμβανομένου του διοξειδίου του άνθρακα – που σημαίνει ότι ο αέρας που εκπνέουμε τα καλεί στις αυλές μας. Γι’αυτό χρησιμοποιήστε αντικουνουπικά που περιέχουν ενεργά συστατικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.