Πρώτα «κατεδάφισαν» την Αττική και τώρα με μια απλή βροχούλα την έκαναν «ποτάμι» – Οι ευθύνες Κ.Μπακογιάννη και υπουργείου Υποδομών

Το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο ορμητικό χείμαρρο

Πρώτα «κατεδάφισαν» την Αττική και τώρα με μια απλή βροχούλα την έκαναν «ποτάμι» – Οι ευθύνες Κ.Μπακογιάννη και υπουργείου Υποδομών

Αφού «κατεδάφισαν» την Αττική και την άφησαν χωρίς υποδομές τώρα στέλνουν συνεχόμενα 112 στους πολίτες γιατί απλώς… βρέχει και έχει μετατραπεί η Αθήνα σε «Δούναβη».

Κι όταν λέμε ότι βρέχει δεν εννοούμε κάτι σοβαρό, πρόκειται για βροχές που θα έπρεπε να τις είχαμε το Νοέμβριο και απλά είναι λίγο δυνατές.

Το Κολωνάκι έχει πλημμυρίσει καθώς έχουν «ξηλώσει» την πλατεία λόγω των έργων του Μετρό τα οποία φυσικά θα κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι το 2029 με ευθύνη φυσικά του υπουργείου Υποδομών.

Τα δέντρα της πλατείας κόπηκαν και φυσικά τα πάντα πλημμύρισαν αφού δεν υπάρχουν ρίζες να συγκρατούν τα νερά.

Παρομοίως έχει η κατάσταση στην «αμαρτωλή» Πανεπιστημίου όπου ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έχει «ξηλώσει» τα πεζοδρόμια διότι ακόμα φτιάχνει τον περιβόητο «Μεγάλο Περίπατο» που πρώτα έγινε «Μεγάλη Ταλαιπωρία» και τώρα έχει καταλήξει να είναι «Μεγάλη Καταστροφή».

Εκεί συγκεκριμένα έχει γίνει «βάλτος». Φυσικά επειδή Πανεπιστημίου και Ακαδημίας είναι παράλληλες οδοί, τα ίδια χάλια λαμβάνουν χώρα και εκεί.

Βασικά δεν υπάρχει σημείο στο κέντρο που να μην θυμίζει «Βενετία».

Οι υποδομές της πόλης είναι μηδενικές και όσες υπήρχαν έχουν καταστραφεί συν το γεγονός ότι πέριξ του Λεκανοπεδίου έχουν καεί τα πάντα από τις πυρκαγιές που η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφηνε να καίνε ανεξέλεγκτα οπότε όλα τα νερά από τα βουνά έρχονται στην… Αθήνα.

Κι όλα αυτά για να γίνουν έργα τα οποία έπρεπε να είχαν τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια και σίγουρα δεν έπρεπε να ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Οι βροχές που λαμβάνουν χώρα αυτή την στιγμή δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και όμως αρκούν για να κάνουν την ζωή δύσκολη στους πολίτες.

Αυτό σημαίνει πως οι μόνοι που ευθύνονται για αυτό είναι ο κρατικός μηχανισμός, η κυβέρνηση και ο Δήμος Αθηναίων.

Στο κέντρο της Αθήνας ρίχνει έντονο χαλάζι.

Προς το παρόν, υπάρχουν κλήσεις για άντληση υδάτων στον Πειραιά, όπου έχουν πλημμυρίσει δρόμοι γύρω από το λιμάνι και το Πασαλιμάνι. Ύδατα έχουν συγκεντρωθεί και στη λεωφόρο Αμφιθέας στο Παλαιό Φάληρο.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και υπερχείλισης υδάτων διακοπή της κυκλοφορίας έχουμε:

-Επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσής της με τη οδό Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά

-Επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης της με τη Χαμοστέρνας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα

-Επί της νέας Παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (λίγο πριν την υπόγεια σήραγγα) στο ύψος του Σταύρος Νιάρχος

-Επί της οδού Ωκεανίδων από το ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Μαραθώνος στην περιοχή του Ασπροπύργου

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα φαινόμενα ήταν αρκετά έντονα στα νότια προάστια και το κέντρο της πόλης, όπου έπεσε και χαλάζι.

Η κίνηση στο Λεκανοπέδιο Αττικής, μέχρι και αυτή την ώρα, διεξάγεται με σημαντικά προβλήματα. Μποτιλιάρισμα θα συναντήσουν οι οδηγοί επί της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο από κόμβο Μεταμόρφωσης έως κόμβο Κηφισίας.

kinisistousdromous-troxaiaattikis-vroxiattiki-TROXAIA

Κίνηση τώρα καταγράφεται επί της λεωφόρου Μεσογείων, στη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη στο ρεύμα προς Αθήνα. Μποτιλιαρισμένη είναι και η λεωφόρος Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά, τμηματικά. Οι καθυστερήσεις ξεκινούν από το ύψος του Αλίμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χαμηλές ταχύτητες θα συναντήσουν οι οδηγοί που οφείλουν σήμερα να οπλιστούν με υπομονή, και στο κέντρο της Αθήνας. Στο τιμόνι είναι κολλημένοι όσοι κινούνται επί της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα καθόδου.

kinisiTORA-kinisikedro-vroxisthinathina-KAKOKAIRIAATTIKI
kinisiTORA-alimos-vroxiathina
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.