ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Στις Κυκλάδες η πιο καθαρή παραλία του κόσμου για το 2024

Η παραλία Πρασσά μαγεύει με τα κρυστάλλινα νερά της και την άγρια ομορφιά

Στις Κυκλάδες η πιο καθαρή παραλία του κόσμου για το 2024

Σε μια νέα επιτυχία για την Ελλάδα, ένα από τα πανέμορφα νησιά μας έλαβε σημαντική διάκριση από ξένο ταξιδιωτικό γραφείο. Η αναγνώριση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την αξεπέραστη γοητεία και την άψογη φιλοξενία που προσφέρουν οι ελληνικοί προορισμοί.

Πρόκειται για το νησί της Κίμωλου, βόρεια της Μήλου στις Κυκλάδες, το οποίο έχει βραβευτεί με τον ανεπίσημο τίτλο του πιο καθαρού νερού στον κόσμο. Το αμερικανικό ταξιδιωτικό γραφείο Florida Panhandle δημοσίευσε τη λίστα με τις παραλίες με τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο.

Για να καταλήξει στο συμπέρασμα, ξεκίνησε δημιουργώντας μια λίστα με 50 παραλίες σε όλο τον κόσμο που κατείχαν την υψηλότερη κατάταξη στους ιστότοπους κριτικών ταξιδιωτών.

Στη συνέχεια υπολόγισε τη βαθμολογία κάθε παραλίας με βάση το ποσοστό των κριτικών που αναφέρουν “καθαρά νερά”. Συνολικά, η ομάδα ανέλυσε περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια κριτικές για να βρει τους νικητές της. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η παραλία Πρασσά στην Κίμωλο έχει τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο.

«Η ελληνική ακτογραμμή είναι η μεγαλύτερη στη λεκάνη της Μεσογείου, μια θάλασσα διάσημη για τα κρυστάλλινα νερά της και την πλούσια μπλε απόχρωση της», μοιράστηκε η ομάδα στα ευρήματα.

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, ότι η πλειονότητα των κορυφαίων παραλιών στον κόσμο για καθαρά νερά βρίσκονται στην Ελλάδα, με επικεφαλής την παραλία Πρασσά στο νησί της Κιμώλου, για την οποία το 43,56% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών αναφέρει τη φράση «καθαρά νερά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παραλία Πρασσά, που βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κιμώλου, είναι ένα μείγμα από ψιλή λευκή άμμο και βότσαλο, με ήρεμα και ρηχά νερά, ιδανικά για κολύμπι και χαλάρωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.