ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτός είναι ο μαγικός υποβρύχιος κήπος στις Μπαχάμες (βίντεο)

Αυτός είναι ο μαγικός υποβρύχιος κήπος στις Μπαχάμες (βίντεο)

Στη δυτική ακτή του νησιού Νιου Πρόβιντενς (New Providence) που έχει πρωτεύουσα το Νασσάου, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε μια απίστευτη που θα τους μείνει αξέχαστη το BREEF Coral Reef Sculpture Garden.

Ο Κήπος, δημιουργήθηκε το 2014 στο νησί, το οποίο ανήκει στις Μπαχάμες , όταν ανατέθηκε σε τρεις καλλιτέχνες να δημιουργήσουν γλυπτά που θα μπορούσαν να «ζήσουν» κάτω από τα κύματα.

Το «Ocean Atlas» είναι το μεγαλύτερο γλυπτό που δημιουργήθηκε από τον διάσημο Βρετανό καλλιτέχνη και ακτιβιστή για το κλίμα, Jason deCaires Taylor.
Δύο καλλιτέχνες από τις Μπαχάμες δημιούργησαν επίσης γλυπτά: το «Virtuoso Man» είναι του Willicey Tynes και το «Lucayan Face» του Andret John.

Το πρότζεκτ είναι το πνευματικό τέκνο του Tynes, ο οποίος είχε εμπνευστεί από το έργο κάτω από τη θάλασσα του Taylor. Δημιούργησε ένα άμεσο τουριστικό αξιοθέατο που έχει ουσιαστικές και θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή. Ο DeCaires Taylor θυμάται και περιγράφει τον χρόνο που πέρασαν μαζί.

«Όλοι εργαζόμασταν στην ίδια αυλή, για περίπου έξι εβδομάδες» είπε στο CNN Travel. «Ζούσαμε μαζί. Ήταν πολύ δύσκολο. Ήταν σε περίοδο βροχών, είχε ζέστη με βροχές, την εποχή των μουσώνων. Ήταν ένα δύσκολο έργο».

Εκτός από την προσέλκυση επισκεπτών σε αυτήν την μοναδική εμπειρία κολύμβησης με αναπνευστήρα και καταδύσεις, στο BREEF έχουν επίσης αναπτύξει απειλούμενα κοράλλια Staghorn από το 2015 στο φυτώριο των κοραλλιών τους.

Σε ένα email στο CNN Travel, ένας εκπρόσωπος του BREEF έγραψε: «Αυτά τα κοράλλια έχουν φυτευτεί για την αποκατάσταση των κοραλλιογενών υφάλων μας και περισσότερα κοράλλια σημαίνει περισσότερα ψάρια».

Ο DeCaires Taylor, ο οποίος εργάζεται σε ένα άλλο έργο για το Great Barrier Reef στην Αυστραλία, είπε σχετικά: «Είχα αυτήν την ιδέα που προσπαθούσα να πραγματοποιήσω για κάποιο διάστημα, ήταν αρκετά φιλόδοξη και οι Μπαχάμες έχουν τέτοιο απίστευτο νερό. Είναι τόσο πεντακάθαρο». Του άρεσε η ιδέα της κινητοποίησης της τοπικής κοινότητας να φροντίζει για τους φυσικούς πόρους και τους υφάλους τους.

Έπειτα ήρθε η ιδέα για το γλυπτό, «ένα μικρό παιδί, που κρατά ψηλά τη θάλασσα ή στηρίζει τη θάλασσα σε στάση σαν τον Άτλαντα. Λάξευσα ένα νεαρό κορίτσι που ονομάζεται Camilla, που πήγαινε σχολείο εκεί. Είναι το μεγαλύτερο που έχω που φτιάξει ποτέ», λέει ο Taylor.

Το BREEF ιδρύθηκε το 1993 από τον αείμνηστο Sir Nicholas Nuttall για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος στις Μπαχάμες. Σχεδόν μόνος του, ο Sir Nicholas μετέτρεψε την οργάνωση σε ηγέτη στην εκπαίδευση των Μπαχαμών σχετικά με τους θαλάσσιους πόρους τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=SgUJ8MtHQKI&feature=emb_title

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.