ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χανιά: Φάλαινα «κόβει» βόλτες δίπλα σε φουσκωτό σκάφος (εικόνες)

«Οι τουρίστες στην αρχή έμειναν άφωνοι, όταν ξεπέρασαν το φόβο εκστασιάστηκαν»

Χανιά: Φάλαινα «κόβει» βόλτες δίπλα σε φουσκωτό σκάφος (εικόνες)

Με ένα απροσδόκητο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι οι τουρίστες στα Χανιά όταν είδαν μια φάλαινα να πλησιάζει το σκάφος τους.

Οι εικόνες με τη φάλαινα που έτυχε να δουν από κοντά στα Χανιά, θα είναι εκείνες που πιθανότατα θα θυμούνται περισσότερο από τις φετινές τους διακοπές στην Κρήτη. Η πενταμελής παρέα τουριστών, ανάμεσα τους και δύο παιδιά επέστρεψαν «γεμάτοι» στη στεριά με μια σειρά από εικόνες να δείχνουν τα όσα έζησαν πάνω στο φουσκωτό τους.

Η οικογένεια νοίκιασε ένα φουσκωτό σκάφος 10 μέτρων για να επισκεφθούν τη Γραμβούσα και τον Μπάλο. Δεν περίμεναν όμως σε καμία περίπτωση αυτό που θα ακολουθούσε.

Μόλις ένα μίλι από το ακρωτήριο Σπάθα στα Χανιά μια φάλαινα έκανε την εμφάνιση της δίπλα στο σκάφος. «Το θηλαστικό ήταν περίπου 15 μέτρα», είπε στην ΕΡΤ ο Χανιώτης σκίππερ Αλέξης Βαλιάνος και πρόσθεσε πως ήταν απίστευτα φιλική.

«Ήταν καταπληκτική εμπειρία, μας δέχτηκε αμέσως, είμασταν μαζί μισή ώρα και αφού μας περιεργάστηκε έπαιζε μαζί μας σαν να ζητούσε συντροφιά. Γυρνούσε ανάποδα και περνούσε κάτω από το σκάφος, μας ακολουθούσε όταν προπορευόμαστε και γυρνούσε στο πλάι να μας δει όταν είμασταν δίπλα της».

Όσο για το πώς αντέδρασε η οικογένεια των Αμερικανών; «Στην αρχή έμειναν άφωνοι, όταν ξεπέρασαν το φόβο εκστασιάστηκαν» είπε ο έμπειρος σκίπερ.

Οι τυχεροί τουρίστες απόλαυσαν τη συντροφιά της φάλαινας, ενώ απαθανάτισαν τις ωραίες στιγμές που πέρασαν δίπλα της. Οσο για τα δικά του συναισθήματα; «Ένιωσα πολύ τυχερός. Είναι η πρώτη φορά με δέχονται έτσι, είχα σκάσει, ήθελα να βουτήξω, αλλά λόγω πελατών δεν το τόλμησα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.