ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Θα μπορούσε το σενάριο της ταινίας «Don’t look up» να συμβεί στην πραγματικότητα; – Τι απαντά αστρονόμος

Θα μπορούσε το σενάριο της ταινίας «Don’t look up» να συμβεί στην πραγματικότητα; – Τι απαντά αστρονόμος

Η αστρονόμος, Έιμι Μάινζερ, η οποία διετέλεσε επιστημονική σύμβουλος για την κωμωδία επιστημονικής φαντασίας του Netflix, με τίτλο «Don’t look up», μίλησε στις 29 Δεκεμβρίου για το εάν το σενάριο της ταινίας που θέλει έναν κομήτη να απειλεί να καταστρέψει τη Γη, θα μπορούσε να συμβεί και στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο Yahoo, η Έιμι Μάινζερ χαρακτήρισε ως «πολύ, πολύ απίθανο». Μάλιστα, η ίδια πρόσθεσε: «Τα καλά νέα είναι ότι ένα πραγματικά σημαντικό γεγονός, όπως αυτό που εμφανίζεται στην ταινία, ξέρουμε πως δεν μπορεί να συμβεί πολύ τακτικά… γιατί είμαστε εδώ».

Κατά την αστρονόμο, η ανθρωπότητα δεν θα υπήρχε εάν φαινόμενα αυτού του τύπου «συνέβαιναν σε τακτική βάση», προσθέτοντας: «Το τελευταίο τόσο σημαντικό γεγονός ήταν αυτό που εξολόθρευσε τους δεινόσαυρους πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια, γι’ αυτό ξέρουμε ότι είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός».

Πάντως, η Έιμι Μάινζερ τόνισε ότι «μικρότερα» συμβάντα μπορεί να συμβαίνουν πιο συχνά, επομένως «ψάχνουμε για [χωρικά] αντικείμενα και προσπαθούμε να βρούμε πού βρίσκονται».

Η ομάδα της αστρονόμου ήταν αυτή που ανακάλυψε τον κομήτη Neowise το 2020, από τον οποίο η Έιμι Μάινζερ πήρε κάποια στοιχεία για να διαμορφώσει τον κομήτη στην ταινία.

Σύμφωνα με την αστρονόμο, η ταινία του Netflix αντιπροσωπεύει «ένα κάλεσμα για λήψη αποφάσεων με βάση τα εργαλεία της επιστήμης», σημειώνοντας: «Η λήψη αποφάσεων με βάση την επιστήμη είναι πράγματι στο επίκεντρο αυτής της ταινίας και του μέλλοντος. Το πώς ζούμε ως ανθρωπότητα σε αυτόν τον πλανήτη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εμάς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.