ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παναγία των Παρισίων: Άρχισαν να πωλούν μπλουζάκια εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη καταστροφή (φωτο)

Παναγία των Παρισίων: Άρχισαν να πωλούν μπλουζάκια εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη καταστροφή (φωτο)

Την ώρα που αρχιτέκτονες και πυροσβέστες προσπαθούν να αποτιμήσουν το μέγεθος της καταστροφής στην Παναγία των Παρισίων, στο Διαδίκτυο άρχισαν να πωλούνται προϊόντα που θυμίζουν την καταστροφή του καθεδρικού ναού την 15η Απριλίου.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», προτού καλά-καλά τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στον γοτθικό ναό, το διαδίκτυο γέμισε από προϊόντα που απεικονίσουν το σύμβολο της Γαλλίας και της Χριστιανοσύνης.

Τ- shirts και κούπες με τον γοτθικό ναό πωλούνται στο Ιντερνέτ

Τα μακό μπλουζάκια που απεικονίζουν τον διάσημο ήρωα του Βίκτωρ Ουγκώ Κουασιμόδο να θρηνεί το μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας κάνουν θραύση, όπως σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.

Διατίθενται σε πέντε χρώματα: λευκό, γκρι, γαλάζιο, κόκκινο και μαύρο στην τιμή των 16,99 ευρώ.

Ζήτηση επίσης έχουν και οι αφίσες με την Παναγία των Παρισίων τυλιγμένη στις φλόγες, με τις «στάχτες» του καθεδρικού ναού κι ένα κομμάτι ξύλου να γλυτώνει από την πύρινη λαίλαπα

Εκτός από τις αφίσες και τα t- shirts, υπήρξαν και κούπες.

«Είμαι η Notre Dame», «Αγαπάω τη Notre Dame», γράφουν πολλά από τα προιόντα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, όταν έγινε γνωστή η εμπορευματοποίηση της τραγωδίας και ενώ οι φλόγες συνέχισαν να καταστρέφουν τον ναό, πολλοί χρήστες του διαδικτύου έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν.

Η Ντελφίν Νομπά Παντανάνς, νομική διευθύντρια τoυ διαδικτυακού κολοσσού E- Βay έσπευσε να συμφωνήσει επισημαίνοντας ότι, «πράγματι απαγορεύεται η πώληση αντικειμένων που εκμεταλλεύονται φυσική καταστροφή ή τραγωδία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσα σε λίγη ώρα, η δημοφιλής ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου είχε «κατεβάσει» τα σχετικά προιόντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.