«Καλώς το τασάκι της Αλίκης»: Η βραδιά που η Βουγιουκλάκη καταδικάστηκε επειδή έσβησε τσιγάρo στο πρόσωπό του

Την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο επικρατούσε αναβρασμός...

«Καλώς το τασάκι της Αλίκης»: Η βραδιά που η Βουγιουκλάκη καταδικάστηκε επειδή έσβησε τσιγάρo στο πρόσωπό του

Την Αλίκη Βουγιουκλάκη την είχαμε πάντοτε στο μυαλό ως ένα γλυκό και υπέροχο πλάσμα. Βλέποντας κανείς τις ταινίες της ήταν/είναι δύσκολο να σκεφτεί ότι αυτό το ναζιάρικο και γελαστό κορίτσι μπορούσε να γίνει επικίνδυνο.

Εξάλλου το πιο βίαιο που είχε κάνει στην κινηματογραφική της πορεία ήταν να ρίξει 2-3 πέτρες προς την πλευρά του Λάμπρου Κωνσταντάρα στο «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια».

Στην πραγματική της ζωή όμως η εθνική μας σταρ δεν ήταν εξίσου ακίνδυνη και συνεργάσιμη.

Τουλάχιστον εκείνη την ημέρα, εξαιτίας της οποίας χρειάστηκε έπειτα να περάσει δικαστική περιπέτεια…

Στα γυρίσματα λοιπόν της ταινίας «Η Αλίκη δικτάτωρ» το 1971 η Βουγιουκλάκη συνεργαζόταν, ανάμεσα σε άλλους, με τον Παντελή Παλιεράκη.

Για την ακρίβεια ήταν αναγκασμένοι να συνεργαστούν οι δυο τους, αφού ήταν γνωστές οι διαταραγμένες σχέσεις της ηθοποιού με τον τότε φροντιστή της «Φίνος Φιλμς».

Και έμελλε να διαταραχθούν πολύ περισσότερο…

Γιατί σε ένα από τα γυρίσματα που ήταν προγραμματισμένο για τις 7.30 το πρωί έξω τα δικαστήρια η Βουγιουκλάκη άργησε ελαφρώς να εμφανιστεί. Φήμες τη θέλουν να έφτασε με μόλις πέντε ώρες καθυστέρηση (περίπου στις 12.30).

Όπως ήταν εύλογο βάσει των καθηκόντων του, ο Παλιεράκης (μεταφέροντας και τον εκνευρισμό όλου του συνεργείου που είχε «στηθεί» από την πρωταγωνίστρια) ενημέρωσε τον Φιλοποίμενα Φίνο για την αργοπορία της.

Κι όταν εκείνη έφτασε στο σημείο (έχοντας ενημερωθεί για το γεγονός ότι ο Παλιεράκης την είχε «δώσει» στο αφεντικό) ήταν ήδη αναμμένη.

Κι εκείνη και το τσιγάρo που κρατούσε στα χέρια της (παρόλο που δεν κάπνιζε εκείνη την εποχή).

Μόλις αντίκρισε λοιπόν τον Παλιεράκη -και πριν προλάβει εκείνος να αντιδράσει- τον έβρισε και του έσβησε το τσιγάρo στο δεξί μάγουλο!

Έξαλλος προφανώς εκείνος, αποφάσισε να πάει στην αστυνομία. Παρόλο που ο Φίνος θέλησε να τον μεταπείσει, κατέθεσε μήνυση εναντίον της.

Έστω και καθυστερημένα όμως η προσπάθεια του Φίνου έπιασε τόπο.

Παρόλο που το περιστατικό είχε γίνει γνωστό και ο ίδιος αντιμετώπιζε πικαρίσματα όπως το «καλώς το σταχτοδοχείο της Βουγιουκλάκη» που άκουσε ένα βράδυ σε μια ταβέρνα, δέχθηκε να μην το τραβήξει.

Η συμφωνία του όμως να λάβει 150.000 δραχμές και ν’ αποσύρει τη μήνυση δεν έληξε το θέμα. Αντιθέτως, το φούντωσε ακόμα περισσότερο!

Διότι τη βραδιά που ο δικηγόρος του πήγε στο θέατρο «Αλίκη» για να εισπράξει το ποσό εμφανίστηκαν την ώρα της συναλλαγής δυο αστυνομικοί και τον συνέλαβαν με την κατηγορία του εκβιασμού!

Κατόπιν τούτου η Βουγιουκλάκη έκανε μήνυση στον Παλιεράκη για εκβιασμό, η οποία αποφασίστηκε να εκδικαστεί μαζί με τη δική του μήνυση για την επίθεση με το τσιγάρo.

Το δικαστήριο απέρριψε εντέλει τη δική της μήνυση και παρόλο που η ίδια αρνήθηκε την κατηγορία της επίθεσης με το τσιγάρo (πιθανολογώντας ότι ο Παλιεράκης το έκανε μόνος του για να της αποσπάσει χρήματα) της επέβαλε εφέσιμη ποινή φυλάκισης πέντε μηνών.

Όπως είναι εύλογο, προκλήθηκε σάλος. Την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο επικρατούσε αναβρασμός.

Χαρακτηριστική είναι η ατάκα που αποδίδεται στον δικηγόρο της, σύμφωνα με την οποία «μια Αλίκη Βουγιουκλάκη που αυτή τη στιγμή δικάζεται θα έπρεπε να την έχουμε γραμματόσημο».

Αλλά και η απάντηση που φέρεται να έλαβε από κάποιον στο ακροατήριο «για ποιο λόγο, για να τη φτύνουμε»;.

Με τα πολλά ο Παλιεράκης αποφάσισε να υποχωρήσει και να μη δοθεί παραπάνω συνέχεια στο θέμα.

Ζήτησε μονάχα να πληρωθούν οι 50.000 δραχμές που ήταν τα έξοδα του δικηγόρου του (τα οποία κάλυψε μάλιστα ο Φίνος) και η Βουγιουκλάκη τελικώς απαλλάχθηκε.

Εκτός του δικαστηρίου, δε, οι δυο πλευρές τα βρήκαν εντέλει και σε προσωπικό επίπεδο, όταν συναντήθηκαν έπειτα από χρόνια στο κέντρο «Ζυγός».

Εκεί η Βουγιουκλάκη πήρε ένα τσιγάρo και πήγε επί τούτου προς το μέρος του Παλιεράκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κι όταν τον άκουσε να της λέει «αυτή τη φορά θα στο σβήσω εγώ στο πρόσωπο», του απάντησε «άντε βρε σαχλαμάρα» και η υπόθεση έληξε με μια αγκαλιά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.