ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα διαμαρτυρία καλλιτεχνών: Ζητούν την στήριξη των θυμάτων

Νέα διαμαρτυρία καλλιτεχνών: Ζητούν την στήριξη των θυμάτων

Νέα πορεία καλλιτεχνών εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, από το Υπουργείο Πολιτισμού προς το Υπουργείο Εργασίας, με πρωτοβουλία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Με αφετηρία το Υπουργείο Πολιτισμού, κατευθυνόμενοι προς το Υπουργείο Εργασίας, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο (ΠΜΣ) και πολλά ακόμα σωματεία, φορείς εργαζομένων και δημιουργών μεταξύ άλλων ζητούν στήριξη και ενθάρρυνση όλων των θυμάτων και των καταπιεζόμενων.

Επίσης, απαιτούν:

  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας παντού για τη θεσμική θωράκιση της εργασίας τους.
  • Την άμεση δημιουργία κωδικών ασφάλισης στον ΕΦΚΑ για τους Τεχνικούς στον κλάδο του Θεάματος.
  • Περίοδος ισχύος των μέτρων στήριξης να οριστεί όλη η περίοδος της καραντίνας και μέχρι να αρθούν οι επιπτώσεις στον κλάδο μας.
  • Πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων στην αρχή κάθε μήνα.
  • Ταυτόχρονα, άμεση σύνδεση όλων των επιδοτούμενων μέσω Μητρώου με τα μέτρα στήριξης που ισχύουν για τους εργαζόμενους όλων των υπόλοιπων κατηγοριών (επιδότηση ενοικίου, αναστολή πληρωμής παντός είδους ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς και απαγόρευση διακοπής ρεύματος, τηλεφωνίας και εξώσεων).

Επιπλέον:

  • Διαγραφή χρεών προς Εφορία, Τράπεζες, ΔΕΚΟ για το διάστημα εφαρμογής των μέτρων και για όσους αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν.
  • Διασφάλιση απόδοσης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων και αμοιβή εγγραφής στις ψηφιοποιημένες παραγωγές που γίνονται αυτή την περίοδο.
  • Δωρεάν τεστ για την ασφαλή διεξαγωγή προβών που γίνονται αυτή την περίοδο.

Να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στις 13 και 14 Μάρτη, όπου και διοργανώνεται διήμερο πανελλαδικής καλλιτεχνικής δράσης με σύνθημα #artattack.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δράσεις προγραμματίζονται, την ίδια στιγμή, σε πολλές ακόμα πόλεις τις χώρας, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Σάμο, Ηράκλειο Κρήτης, Χανιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.